Abone Ol

Perinçek: Türk Ordusu marangoz, ÖSO testeredir

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın Tarafsız Bölge programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Perinçek, tartışılan ÖSO için bakın neler söyledi?

Perinçek: Türk Ordusu marangoz, ÖSO testeredir

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına katılan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek‘e ÖSO’nun mevcut konumu soruldu.

Perinçek’e yöneltilen sorular ve yanıtları şu şekilde:

Değerli arkadaşlar alet insanı yönetmez insan aleti yönetir. Bizim ÖSO ile ilişkimiz marangoz testere ilişkisidir. Ordumuz marangozdur ve ÖSO stratejik hedefimizde ve bizim emrimizde hareket eder. Biz ÖSO’yu karalar ABD’nin kucağına atarsak Mehmetçiğe kurşun sıktırırız.

Bölgede çeşitli gruplar var. Ama ÖSO’yu kuran esas itibariyle Esad’a karşı isyan eden ordu komutanların etrafındaki ABD destekli unsurlardır. Bu savaş bizim için hayati o yüzden savaşı kazanma odaklı bakacağız.

Ahmet Hakan’ın ‘Şart mı ÖSO’ sorusu üzerine Perinçek şöyle konuştu:

Ne kadar büyük kuvvet olursa o kadar kazanma iddiası büyür. Savaş en ekonomik en katılımcı ve kısa zamanda zafer alabileceğin süreçte planlanır. Suriye’ye karşı olan ÖSO’yu Fırat Kalkanı operasyonundan sonra tekrar Esad’ın yanında katılma durumları yaşandı. Bu gelişmeler önemli.

Bir de şunu vurgulamak lazım; en güvenilir güç kontrol edebildiğiniz güçtür. Marangoz kandırılmaz. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü Beşşar Esad ile Türkiye’nin karşılıklı görüşerek ve buna ÖSO’yu da dahil ederek ele almamız lazım.

Peki şunu merak ediyorum. Suriye devletine karşı çıkan ÖSO kuvvetleriyle işbirliği yapıyoruz ve aynı zamanda siz sayın Perinçek Esad’ın iktidar olduğu bir Suriye’yi doğru buluyorsunuz. Esad bu duruma nasıl bakıyor?

Bu durumdan Esad memnun özellikle Mehmet Yuva’nın yazılarını okumanızı öneririm . Esad, ABD güdümlü ÖSO’dan olmaktansa Türkiye’nin yanındaki ÖSO’yu görmekten şikayetçi değil. Şu kaygıyı edinmemiz lazım Türkiye hükümeti ÖSO ile Esad’ı bölgede federasyon şeklinde bir iktidar formülü düşünmesin. Çünkü bu mümkün değil. Türkiye, Suriye, Rusya, İran olduğu sürece bu bölgede kimse Esad’ı iktidardan devirme gibi bir durumu olmaz.

Peki Esad Afrin’e girer mi?

Kesinlikle mümkün değil çünkü Esad TSK ile karşı karşıya gelmez. Esad meseleye çelişkiler üzerinden bakıyor. Bir tarafta ABD İsrail bir tarafta burası. Ama şu zamanda ÖSO’nun bizim kontrolümüzde savaşması Esad için de önemli. Ankara savaşını örnek verelim. Anadolu beylik kuvvetleri Timur’un tarafına geçtiği zaman Beyazıt’a bir az önce askerlik eden askerlere gidin gelmeyin demedi. Gelin aslanlarım dedi. O yüzden kazanma odaklı bakalım ve özellikle TSK, ÖSO’yu bölgede değerlendirme fikrini kendileri benimsemiştir. TSK’nın öngörüsüdür.

ÖSO, Esad ile anlaşmamızda bize olumsuz etki yaratır mı ?

ÖSO bizim Suriye rejimiyle, Esad’la aramızda bir sorun değil. Bu algıdan çıkalım. Bunlar askeri stratejik açıdan çok yanlış. Biz en kısa zamanda en net cevabı böyle verelim. Bugün siyasi çözümün tek formülü askeri formüldür. Bugün savaşa karşı olmak istiklal savaşına karşı olmaktır.

Afrin operasyonu üzerine...

Türkiye bir vatan savaşı veriyor ve Afrin bu savaşın önemli işlerinden biridir. Bu savaş Menbic'e kadar devam etmelidir ve acilen Türkiye hükümeti Suriye ile askeri anlaşma yapmalı, el sıkışıp bölgeyi temizleyerek anaharı Suriye'nin meşru devlet yetkiliside yani Esad'a vermelidir. Bu devlet aklının bir ürünüdür. Buradan hükümeti uyarıyoruz ya Suriye ile anlaşın bu işi hızlandıralım yada istifa edin.