Abone Ol

Pelikancılar Davutoğlu'na karşı atağa geçti

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yavuz Oğhan, İsmail Saymaz ve Akif Beki'ye verdiği röportajla yeniden gündeme oturdu. Hilal Kaplan Davutoğlu'na 15 Temmuz göndermesi yaparak "Keşke güvenli evde kalsaydınız" dedi.

Pelikancılar Davutoğlu'na karşı atağa geçti

Davutoğlu'na Başbakanlığı döneminde de yazdığı ağır yazılarla hatırlanan Hilal Kaplan, son açıklamalarından sonra yine Davutoğlu'nu hedef aldı.

Hilal Kaplan, "Davutoğlu, koltuğa oturur oturmaz pek çok noktada hırsına yenik düşen bir isim olduğunu kanıtladı. Devlet içinde paralel devlet, parti içinde paralel parti kurmaya kalktı. Tüm hataları ve ihanetleri bu köşenin gövdesine sığmaz ama örnekler vermek isterim" diyerek eski defterleri bir bir açtı.

Davutoğlu'nun Başbakan olduktan sonra hırsına yenik düşerek dış politikada büyük hatalar yaptığını belirten Kaplan, Avrupa Parlamentosu Başbakanı'nın "Muhatabımız Erdoğan değil, Davutoğlu'dur" sözlerini hatırlarak bu açıklama yapıldığında "Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı hiçe saydığında hiçbir karşı açıklama yapmayıp Dışişleri bürokrasisine de
"susun" talimatı vermek miydi, devletin itibarını korumak?" diye sordu.

Pelikancılar Davutoğlu'na karşı atağa geçti - Resim: 1Davutoğlu Pelikan Çetesinin yaptıklarını tek tek ifşa etti

Hilal Kaplan 15 Temmuz darbesinin Davutoğlu'nun Başbakanlığından hemen sonra yapılmasına dikkat çekerek "Sayın Davutoğlu, tevafuğa bakın ki siz Başbakanlıktan alındıktan 1,5 ay sonra bu ülkede darbe oldu. Biz 251 şehit verirken siz güvenli evde saklandığınızı kendiniz ifade etmiştiniz. Keşke orda kalsaydınız..." sözlerini kullandı.