Abone Ol

Peker Açıkalın'dan Ivana Sert'e şok sözler: Ukrayna kültürü almış motor

Oyuncu Peker Açıkalın, katıldığı bir TV programında 'Karımı Gördünüz mü?' adlı filmde başrolü paylaştığı Ivana Sert için 'Motor' diyerek ekran başındakileri şoke etti. Açıkalın'ın hakaret içeren sözü tepki çekti.

Peker Açıkalın'dan Ivana Sert'e şok sözler: Ukrayna kültürü almış motor

Peker Açıkalın, Ivana Sert konusu açıldığında öyle sözler söyledi ki programın yapımcıları zor durumda kaldı. Açıkalın'ın konuşması uzunca bir süre sessiz verilirken yapım ekibi program sonunda kendi adlarına özür dilemek zorunda kaldı.

Peker Açıkalın daha öncede bir çok isimle bu tarz polemikler yüzünden sorun yaşamıştı. Olaya şimdilik Ivana Sert cephesinden bri cevap gelmedi.

‘Karımı Gördünüz mü?’ isimli filmin başrol oyuncularından Peker Açıkalın, katıldığı canlı yayında çok konuşulacak sözlere imza attı. Peker Açıkalın, filmde başrolü paylaştığı modacı Ivana Sert’e sitemkar ve argo ifadeler kullandı. Program sunucusunun “İvana Sert de bizimle olacaktı. Nerede acaba?” sorusuna Açıkalın, “O zaman soy adını yumuşak olarak değiştirebiliriz” cevabıyla karşılık verdi.

Peker Açıkalın, Ivana Sert için “O sanatçı değil modacı” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine program sunucusu Açıkalın’a, “Başrolü paylaştığınız kişi için ‘Sanatçı değil’ diyorsunuz” diye karşılık verdi. Açıkalın’ın sunucunun bu yorumuna da cevabı sert oldu: “Başrolü ben paylaşmadım. Yapımcımız paylaşmış”…

Programın ilerleyen dakikalarında ise Açıkalın, Sert’e yaptığı göndermelerde kantarın topuzunu kaçırdı. Deneyimli oyuncunun, program yorumcusunun İvana Sert hakkında yaptığı “Moda ikonu” tanımlamasının ardından “Motor” dediği duyuldu. Açıkalın’ın hakaret içerikli bu söyleminin ardından sunucularının gülmesi de dikkatlerden kaçmadı.

YAPIM EKİBİ ÖZÜR DİLEDİ!

“Karımı gördünüz mü?” filminin yapım ekibi Peker Açıkalın’ın canlı yayında İvana Sert, hakkında söylediği çirkin kelimelerden dolayı özür diledi. İşte o açıklama;
Başrol oyuncumuz Peker Açıkalın'ın, programda kadın başrol oyuncumuz İvana Sert ile ilgili sarf ettiği yakışıksız ifadeler bizi derinden üzmüştür.
Peker Açıkalın'ın kadın başrolümüz için söylediği çirkin sözlerden ötürü hem sayın İvana Sert'ten hem de kamuoyundan özür dileriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

Peker Açıkalın kimdir? Kaç yaşında ve nereli?
Canlandırdığı karakterler ve zaman zaman basına verdiği demeçlerle gündeme gelen oyuncu Peker Açıkalın'ın kim olduğu, son günlerde en çok merak edilen konulardan biri oldu. Vatandaşlar, Peker Açıkalın'ın kariyerini ve özel hayatını araştırıyor. Peki, Peker Açıkalın kimdir? Peker Açıkalın kaç yaşında ve nereli?Senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı bir dönem ekranlara damga vuran Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı "Gaffur" karakteri ile tanınan Peker Açıkalın, katıldığı televizyon programları ve zaman zaman basına yaptığı açıklamalar sonrası gündem olmaya devam ediyor. İşte, Peker Açıkalın hakkında merak edilen her şey...

İŞTE O VİDEO

PEKER AÇIKALIN KİMDİR?

1963 yılında Kars'ta dünyaya gelen Peker Açıkalın, ilkokul ve lise eğitiminin ardından küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duyduğu için İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'na girdi ve buradan mezun oldu. Mezun olduktan sonra Nedim Saban, Taner Barlas ve Ali Poyrazoğlu tiyatrolarında oyunculuk yapan Açıkalın, 1992 yılında "Kim Bunlar?" isimli televizyon programı ile TRT 1 kanalında kitlelerin önüne çıkmıştır.

Kariyeri boyunca; Gülşen Abi, Çiçek Taksi, Ekmek Teknesi, Ev Hali, Mert ile Ger Türkün Uzayla İmtihanı, Yahşi Cazibe, Yalan Dünya gibi birçok dizi projesinde yer alan Peker Açıkalın'ın en bilinen ve akıllarda en çok kalan dizisi ise Avrupa Yakası oldu, bu dizde Sütçüoğlu Apartmanı'nın kapıcı ailesinin oğlu olarak karşımıza çıkmış, psikopat tavırları ve çizgili pijaması ile uzun süre adından söz ettirmiştir. Avrupa Yakası'nda kendine özgü çakkıdı dansı ile de hafızalara kazınan sevilen oyuncu, 1,5 yıl rol aldığı diziden çeşitli sebeplerden dolayı ayrılmıştır.

Avrupa Yakası'nın ardından TRT 1 ekranlarında yayınlanan, baş rollerinde Emre Altuğ ve Ragga Oktay'ın bulunduğu Mert ile Gert dizisinde Zihni Göktay 'ın oğlunu olarak karşımıza çıkan Peker Açıkalın, Yahşi Cazibe dizisinde "Peker Pekmez" ve Türk'ün Uzayla İmtihanı dizisinde "Ziya karakterini canlandırmıştır.
Dizi projelerinin yanı sıra çok sayıda sinema filminde de rol alan Peker Açıkalın; Kara Kentin Çocukları, Hababam Sınıfı Merhaba, Hababam Sınıfı Askerde, Hababam Sınıfı Üç Buçuk, Maskeli Beşler İntikam Peşinde, Maskeli Beşler: Kıbrıs,Türkler Çıldırmış Olmalı, Polis Akademisi Alaturka ve son olarak da Mahsun Kırmızıgül'ün filmi "Vezir Parmığı"nda rol almıştır.

İlk evliliğini 1989 yılında Nilüfer Açıkalın ile yapan Peker Açıkalın'ın bu evliliği 1994 yılında son bulmuştur. Niran Ünsal ile 2000 yılında dünyaya gelen Narin Şeker Açıkalın adından bir kızı vardır. 2005 yılında Melek Perim Taşkın ile evlenen Açıkalın'ın bu evlilikten de bir çocuğu olmuş, 2007 yılının mayıs ayında Melek Perim Taşkın'dan da boşanmıştır.

Bir süredir kalp rahatsızlığı problemi yaşayan Peker Açıkalın 2011 yılında bir kalp rahatsızlığı geçirdi ve bir süre hastanede tedavi gördü ardından da 2014 yılında Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde mitral kapak ameliyatı oldu. Son olarak 2017 yılında yine aynı hastaneye yatan Peker Açıkalın'a protez kalp kapağı takılmıştır.