Abone Ol

Paralel Yapı operasyonu Dumankaya inşaatı vurdu! Halit Dumankaya gözaltında

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın haberine göre, 'Paralel Devlet Yapılanması' iddiasına ilişkin 'himmet' operasyonun merkezinde bu sefer bir inşaat devi Dumankaya İnşaat oldu.

Eski vekil Halit Dumankaya gözaltında!

100'ü aşkın kişinin gözaltına alındığı operasyonda şüpheliler arasında Dumankaya inşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya, Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi ve Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturma 2004-2015 yılları arasında 'Paralel Devlet Yapılanması'na 'himmet' adı altında
yaklaşık 50 milyon lira finansal destek sağlanmasını kapsadığı belirtildi.

140 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği soruşturmada şu ana kadar ise 100 kişi gözaltına alındı. Savcı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturmada terör finansmanı, 'Paralel Devlet Yapılanması' üyeliği ve yöneticiliği, resmi ve özel belgede sahtecilik, kara para aklama, Bank Asya'da usulsüzlükler ve himmet toplama iddialarını içeriyor.

Bank Asya çalışanlarının da gözaltına alındığı operasyonun en önemli detayı ise soruşturma kapsamına dev inşaat firması Dumankaya'nın da bulunması oldu.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 140 kişinin arasında Dumankaya İnşaatın Onursal Başkanı Halit Dumankaya ve yönetim kurulu üyeleri Uğur Dumankaya, Ayla Dumankaya Pirinççi, Semih Serhat Dumankaya da bulunuyor.

Gözaltına alınan şüpheliler sağlık muayenesinin ardından Mali Şube Müdürlüğü'nde sorgulanacak.

İNŞAAT DIŞINDA DA İŞLERİ VAR
İnşaat sektöründe yarım asrı aşkın bir süreden beridir faaliyet gösteren Dumankaya İnşaat bir dizi proje üstlendi. Dumankaya bünyesinde, inşaat şirketlerinin yanı sıra, filo kiralama, sigorta ve plastik sektörürde faaliyet gösteren şirketler de bulunuyor.

DUMANKAYA ESKİ VEKİL
Öte yandan, gözaltına alınan isimlerden  Dumankaya Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Halit Dumankaya, bir dönem Meclis'te de bulundu. Dumankaya
, 1991-95 döneminde 19. dönem milletvekili olarak ANAP İstanbul Milletvekili olarak görev yaptı.

Hürriyet