Abone Ol

Özel şoförlü ev kadınları çetesi!

İzmir polisi, son 2 ay içinde Bayraklı, Bornova, Çiğli, Karabağlar, Buca ve Bayındır ilçelerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını mercek altına aldı.

Özel şoförlü ev kadınları çetesi!

İncelemeler sonucu, 10 evdeki soygunda da aynı yöntemin kullanıldığı tespit edildi. Ev sahipleri markete gitmek için evden ayrıldıktan hemen sonra kapıyı banka kartı yardımıyla açan hırsızlar, özellikle yatak odalarındaki çekmecelerde bulunan ziynet eşyalarını çalıyordu.

KAMERALARA YAKALANDILAR

Soygunların meydana geldiği evlerin bulunduğu bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, hırsızların izine rastladı. Yüzlerce kameranın incelenmesi sonucu tüm hırsızlık olaylarının faillerinin 5 kadın olduğu belirlendi. Spor giyimli kadınların daha önce belirledikleri evlerin önlerine gelip, ev sahibinin binadan çıkmasını bekledikleri tespit edildi.

Hırsızların kullandığı aracı da saptayan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, MOBESE kameralarından aracın izini Manisa’nın Salihli İlçesi’ne kadar sürdü. Otomobilin Kemal Y.’ye ait olduğu tespit edildi. Araştırmalarına Salihli’de devam eden polis, Kemal Y.’nin aynı mahallede yaşayan ve çoğunluğu ev kadını olan Aslı A., Ayşe A., Sibel Y., Nazan A. ve Yasemin Ö.’yü İzmir’e belli tarihlerde götürdüğü belirlendi. Daha önce hırsızlık suçlarından da poliste kayıtları bulunan kadınları yakalamak için 7 ayrı adrese baskın yapıldı.

İNKÂR ETTİLER

5 kadınla birlikte şoförleri de gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda ise çalınan ziynet eşyaları ve 1 tabanca ele geçirildi. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’ndeki sorguda suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Olayla ilgisi olabileceği ileri sürülen 1 kadının ise arandığı bildirildi.