Abone Ol

Oy oranlarını veren Economist: Erdoğan çaresiz!

İngiltere'de yayımlanan The Economist dergisi, "Türkiye, cumhurbaşkanına desteği artırmak için Nazi suçlamaları savuruyor" başlıklı makalesinde Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizi analiz etti.

Oy oranlarını veren Economist: Erdoğan çaresiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Avrupa karşıtı çılgınlığın referandumu kazanmasına yardımcı olacağını hesapladığını" yazan dergi, anketlerde 'evet'in yüzde 50'nin altında olduğunu ve Avrupa ile yaşanan krizin "Erdoğan'ın ne kadar çaresiz olduğunun" göstergesi olduğunu yazdı.

"Erdoğan kimsenin farkına varamadığı Nazileri tespit etme yeteneğine sahip gibi gözüküyor" cümlesiyle başlayan makalede Erdoğan'ın "faşizme karşı mücadelesini genişletmek zorunda kalabileceği", çünkü bakanlarına miting izni vermeyen Hollanda ve Almanya'ya "Nazi kalıntısı" ve "faşist" dedikten sonra Belçika, Danimarka ve Avusturya'dan da benzer açıklamalar geldiği aktarıldı.

Economist'e konuşan Batılı bir diplomat ise "Erdoğan'ın ülkenin en büyük yabancı yatırımcısı Hollanda ve en büyük ticaret ortağı Almanya ile kavgaya girmeye karar vermesi, onun ne kadar çaresiz olduğunu gösteriyor" dedi.