Abone Ol

Otogarda İmamoğlu’na mahkemeden ikinci şok: İhtiyati tedbir

Medyafaresi.com Özel Haber: Esenler Otogarı’nın otoparkını İBB İSPARK'a devretti, mahkeme yürütmeyi durdurdu, İmamoğlu üst mahkemeye gitti yürütmeyi durdurma kararı iptal edildi ancak Galip Öztürk pes etmedi ve bu kez de ihtiyati tedbir kararı aldırdı.

Otogarda İmamoğlu’na mahkemeden ikinci şok

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis toplantısında 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nın otopark bölümünün, belediyeye bağlı şirketlerden İSPARK devredilmesine karar verilmişti. Karara göre, otoparkın ilk 1 saati ücretsiz olacak ve gelirin yüzde 25’i belediyeye ödenecekti.

Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi, belediyenin kararına itiraz etti.

Mahkeme, belediyeden davaya konu olan işlemin dayanağı oluşturan bilgi ve belgelerin istenmesine hükmetmişti. Devir kararının uygulanmasıyla telafisi güç zararlar oluşacağı gerekçesiyle “davalı idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara karara cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin durdurulmasına” karar verilmişti.

Ardından İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Esenler Otogarı'nın otopark bölümünün İSPARK'a devrinin durdurulması kararını reddetmişti. Buna göre otogarın İSPARK'a devri gerçekleşecekti.

MEDYAFARESİ TV YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

Galip Öztürk pes etmedi

Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ ile Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği'ne otogarı tahliye etmeleri için tebligatta bulunuldu.

İstanbul 20 Asliye Hukuk Mahkemesi, Esenler Otogarı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki İSPARK'a devrini durdurdu.

Galip Öztürk’ün Şirketi belediyenin tahliye kararına karşı bugün ihtiyati tedbir kararı aldırdı. Dava sonuçlanana kadar tahliye vb. (Yıkım, otopark devri vs) kararlar durdurulmuş oldu...

Otogarda İmamoğlu’na mahkemeden ikinci şok: İhtiyati tedbir - Resim: 1

Medyafaresi.com - Anıl Orman Özel Haber