Abone Ol

Otobüste saldırıya uğrayan lezbiyen çift: Bu durumun değişmesi gerekiyor

Londra’nın kuzeyinde bir otobüste öpüşmelerini isteyen dört erkek tarafından homofobik ve kadın düşmanı saldırıya maruz kalan lezbiyen çift Melania Geymonat ve Chris, "Hikayemizi anlatmaya karar verdik, çünkü bu durumun değişmesi gerekiyor" dedi.

Otobüste saldırıya uğrayan lezbiyen çift: Bu durumun değişmesi gerekiyor

The Guardian'a konuşan Geymonat, olanları anlatmalarının daha büyük bir amaca hizmet edebileceğini düşündüğünü ve bunu yapmanın onlar için bir ahlaki sorumluluk olduğunu belirtti. Geymonat ayrıca olanların korkunç olduğunu ve artık bir şeylerin değişmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.

Çift ayrıca Channel 4'da bir programa konuk oldu ve saldırıdan sonra arkadaşlarının ülkede artan homofobiden sebep ülkeden ayrılmalarını tavsiye ettiğini söyledi. Yaşadıklarını anlatan Geymonat ve Chris, "O gece bizi cinsel objeler olarak gördüler. Onları eğlendirmek için orada olduğumuz düşündüler. Lezbiyenler hakkında çok agresif şeyler söylediler ve el işaretleri yaptılar" diye konuştular.

Geymonat, The Times'a verdiği röportajda ise daha önce de otobüsteki saldırıya benzer olaylar yaşadığını söyledi. Geymonat, "Kız arkadaşımla dışardayken erkekler izleyip heyecanlanıyor. Biz aktörlük yapmıyoruz. Böyle davranılmak küçük düşürücü.

The Guardian, saldırıdan sonra yaptığı araştırmada son 5 yılda İngiltere ve Galler'de homofobik saldırıların iki katına çıktığını ortaya çıkarmıştı.

(T24)