Abone Ol

Oscar ödüllerinde artık 3 Türk de söz sahibi olacak!

Nuri Bilge Ceylan, Gökhan Tiryaki ve Deniz Gamze Ergüven'e Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne üyelik daveti gönderildi

Oscar ödüllerinde artık 3 Türk de söz sahibi olacak!

Son yıllarda ırk ayrımcılığı eleştirilerine maruz kalan, bu yıl ise #OscarsSoWhite kampanyasıyla topa tutulan Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, bu yıl davet ettiği 683 üyelik listede eleştirileri dikkate almaya başladığını gösterdi.

Rekor sayıdaki davetle kabul edilen üyelerin %46'sı kadın, %41'i de farklı kökenlere sahip. Ancak yeni üyeler Akademi'deki cinsiyet ve ırk dağılımını yüksek oranda etkilemeyecek: Erkeklerin %75'lik çoğunluğu %72'ye düşerken, beyazların %92'lik çoğunluğu da ancak %89'a inecek.

Idris Elba, Tina Fey, Freida Pinto, çift Altın Palmiyeli usta yönetmen Ken Loach'un da yer aldığı 683 kişilik listede Türkiye'den üç isim yer alıyor.

Oscar ödüllerinde artık 3 Türk de söz sahibi olacak! - Resim: 1

Ergüven, "Mustang" filmiyle Cesar Sinema Ödülleri'nden dört ödül kazanmıştı
Altın Palmiyeli yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve 'İklimler' filminden beri beraber çalıştığı görüntü yönetmeni Gökhan Tiryaki ile ilk filmi 'Mustang' Oscar adayı olan Fransız-Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven, bu yıl Akademi üyeliğine davet edildi.