Abone Ol

Orhan Gencebay: Sanatçı asla muhalif değildir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na atanan Orhan Gencebay'dan şaşırtan bir çıkış geldi.

Orhan Gencebay: Sanatçı asla muhalif değildir

Geçen ay AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'na atanmasıyla gündeme gelen Orhan Gencebay, sanatçıların kesinlikle muhalif olmaması gerektiğini savundu.

"SON SÖZÜ ERDOĞAN SÖYLEYECEK"

Posta'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Gencebay, müzik konusunda tartışılmaz biri olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu'nda alacağı maaşa ihtiyacı olmadığını kaydeden Gencebay, "Bu görev kutsal, parayla ölçülemez." dedi.

Gencebay, kurulda kültür ve sanatla ilgili fikirlerini sunacağını belirterek, son kararı Erdoğan'ın vereceğini söyledi.

"ERDOĞAN'I SEVİYORUM"

Gencebay, Erdoğan'ı yıllar öncesinden tanıdığı vurgulayarak "Burada yanlış olan ne? Evet, onu takdir ediyor ve seviyorum. Ben onu çok sevdiğimi hep söyledim. Doğruları savunurken linç edileceksem boynum kıldan ince…" diye konuştu.

"DEVLETE SAYGI DUYMAYAN ÜLKENİN NİMETLERİNDEN FAYDALANMASIN"

Kendisini iktidar yandaşı olmakla eleştirenleri kaba, çirkin bulduğunu dile getiren Gencebay, "Ben devletimi sever sayarım. Devletini sevmeyen insanlar da var. Bu devletin içinde yaşayıp da, devlete saygı duymayan bir insana benim bakışım farklı olur.

O zaman bu ülkenin nimetlerinden yararlanmasın. Varsa devletimizin eleştirilecek bir yönü, söylesin. Ama eleştirinin de bir adabı var. Mesela geçenlerde hastalandım bana, “Öl, geber” diyenler oldu. Neden bunu diyorlar ki? Ben ne yaptım? Ben ülkem için, geleceğimiz için taşın altına elimi her zaman koymaya hazırım." ifadelerini kullandı.