Abone Ol

Uğur Dündar: Önce Kılıçdaroğlu'nu sonra da AK Parti'yi devireceğiz!

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazan kaldıranlara eklendi. Dündar önce Kılıçdaroğlu sonra da AK Parti'nin devrileceğini iddia etti.

Önce Kılıçdaroğlu'nu sonra da AK Parti'yi devireceğiz!

Halk oylamasında Evet oylarının üstün gelmesinin ardından Hayır cephesinde durumlar karışık.

Özellikle CHP'de, genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na başkaldıranlar her geçen gün kendini belli ediyor. Muharrem İnce, Fikri Sağlar ve 'uzaktan laf dokundurmalarıyla' Deniz Baykal ilk ortaya çıkan isimler. Bugün de Sözcü yazarı Uğur Dündar, alenen Kılıçdaroğlu'nu değiştireceklerini duyurdu.

DÜNDAR'IN YAZDIKLARI ERDOĞAN'I HAKLI ÇIKARDI

Dündar'ın yazdıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidar üyelerinin sıklıkla CHP'nin başına getirilen isimlerin gizli eller tarafından 'atandığını' yönündeki sözlerini de haklı çıkardı.

Dündar, "Uyuyan dev kıpırdandı, önce muhalefetteki iktidar, sonra AKP iktidarı değişecek. Hiçbir şey eskisi gibi sürüp gitmeyecek." diye yazdı.

'Uyuyan dev siyasete ağırlığını koyduğunda!' diye yazan Dündar'ın bugünkü köşesinin detayları:

"...

Gündemdeki bir numaralı bu soru, bazı gerçekleri artık apaçık konuşmamızın zamanının geldiğini de haber veriyor.

Sevgili okurlarım,

Türkiye'de son 15 yıldır AKP iktidarının sürmesinde, muhalefetteki partilerin yetersizliğinin çok büyük rolü olduğunu söylememiz gerekiyor. Bir başka deyişle, demokrasimiz üzerine çöreklenen tehdidin büyüyerek sürmesinde AKP iktidarı kadar, muhalefetin de sorumluluğu bulunuyor.
Bu gerçek de, muhalefetteki iktidar değişmeden AKP iktidarının değişmeyeceğini gösteriyor!..

Oysa Türkiye'de yakın zamana kadar, sorunları görmesine karşın siyasetten bilerek uzak duran çok iyi yetişmiş, kalibresi yüksek ve çağdaş demokrasinin değerlerini özümsemiş bir kitle var. Eğer "uyuyan dev" olarak tanımlayabileceğimiz bu kitle elini taşın altına koyar ve muhalefette etkin olabilirse, karşımızdaki vahim tablo da değişebilir.

....
Aslında daha yüksek olduğu iddia edilen yüzde 49'luk "Hayır" oranı, bir bakıma uyuyan devin kıpırdanmasının yarattığı rüzgann gücünü de gözler önüne seriyor.

Önümüzdeki süreçte bu muazzam güç, gerek iktidar, gerekse muhalefet üzerindeki ağırlığını giderek daha da hissettireceğe benziyor.
Bağımsız siyaset gözlemcileri; önce muhalefetteki iktidarın, sonra da AKP iktidarının değişeceğini ve siyasette hiçbir şeyin eskisi gibi sürüp gitmeyeceği bir zihniyet devriminin gerçekleşeceğini öne sürüyorlar.