Abone Ol

Ömer Faruk Kavurmacı iddianamesinde flaş gelişme

Kadir Tpobaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine tepkiler sürerken iddianamesiyle ilgili de flaş bir gelişme yaşandı. Faruk Güllüoğlu ve TUSKON Başkanı Meral'ın da yer aldığı iddianame geri iade edildi.

Ömer Faruk Kavurmacı iddianamesinde flaş gelişme

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi, FETÖ iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve aralarında Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü gibi flaş isimlerin olduğu TUSKON iddianamesini eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iade etti. Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye skandalında 'iddianemenin jet hızıyla sevki' de rol oynamıştı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün iş dünyası yapılanmasına ilişkin TUSKON üye ve yöneticilerine yönelik soruşturma kapsamında hazırlanan ve İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen iddianamenin üzerindeki inceleme işlemleri tamamlandı.

Mahkeme heyeti, iddianamede eksiklikler bulunduğu gerekçesiyle savcılığa iadesine karar verdi. Heyet, iadesinde Ceza Muhakemesi Kanunu (CMK) uyarınca ''Kamu davasını açma görevine aykırılık'' ve ''Suçun sübutuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenmediği'' gerekçesiyle iddianamenin iade edilmesine hükmetti. Savcılık bu aşamada iadeye itirazda bulunacak ya da eksiklikleri tamamlayarak tekrar mahkemeye gönderecek.

KİM HAKKINDA NE KADAR İSTENİYOR? : FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Mustafa Muhammet Günay'ın firari şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, ayrıca 30'u tutuklu 86 şüpheli bulunuyor.

İddianamede, firari şüpheliler FETÖ elebaşı Gülen, TUSKON Başkanı Meral ve TUSKON Genel Sekreteri Günay hakkında, üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor. Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu diğer 80 şüpheli hakkında ise "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.