Abone Ol

Ölümüne inanılmayan ünlüler

Bazı ünlülerin ölümüne inanılmıyor, hala yaşadıkları düşünülüyor. İşte Türkiye gazetesinden Gizem Duman'ın haberine göre o ünlüler;

Ölümüne inanılmayan ünlüler

AHMET KAYA
Türkiye`de 1980`ler ve 1990`larda çıkardığı albümler ve verdiği konserlerle tanınmış, anne tarafından Türk, baba tarafından Kürt kökenli Türk Halk Müziği ve Özgün Müzik sanatçısı şarkıcı ve besteci. 16 yaşında yasa dışı afiş basmaktan hapse atıldı. 1999’da bugün bile tartışılan Magazin Gazetecileri Derneği’ndeki meşhur kavga sonrası yurt dışına kaçtı. 16 Kasım 2000’de Paris’te evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. ‘Ölmedi, yaşıyor’ iddiaları üzerine şarkıcı arkadaşı Ferhat Tunç, Ahmet Kaya’nın Paris Kürt Enstitüsü’ndeki katafalkta çekilen fotoğraflarını ortaya çıkardı. Fakat ara ara Kaya’nın yeni albümlerinin çıkması dedikodulara yol açtı.

LADY DIANA
Mutsuz evliliği, boşanması ve sonrasında yaşadıkları... Film gibi bir hayat. İngiliz Kraliyet ailesi üyesi Prenses Diana’nın ölümü de sansasyonel oldu. Prens Charles’tan ayrıldıktan sonra 1997’de Arap işadamı sevgilisi Dodi al Fayed’le tatile çıktı. Resmî kayıtlara göre; Paris’te aracıyla paparazzilerden kaçmak isterken şoför yolu şaşırdı, karanlık bir tünele girdiler ve kaza yaptılar. 2 saat boyunca doktorlar Diana’nın kurtarılması için seferber oldu. Fakat kurtarılamadı. 6 Eylül 1997’de yapılan görkemli bir veda töreniyle defnedildi. Bazıları bu ölümün bir suikast olduğunu düşündü. Bir süre sonra Prenses Diana’nın tekerlekli sandalyeyle kucağında bebekle görüldüğü haberleri herkesi şaşırtmıştı. Dodi al Fayed’in babası hâlâ Diana’yı İngiliz gizli servisinin öldürdüğünü kanıtlamaya çalışıyor.

PAUL WALKER
Eskiden modellik yapan aktör, 2001’de “Hızlı ve Öfkeli” filminde canlandırdığı polis memuru Brian O’Conner rolüyle üne kavuştu. Bir anda en şöhretli isimlerden biri oldu. Serinin 7’ncisi çekilirken 30 Kasım 2013’te hayata veda etti. Yayıncı Ame Van Iden, Walker’ın bir kazada öldüğünü doğruladı ancak daha fazla detay vermedi. Daha sonra kazada 2 kişinin öldüğünü, Paul Walker’ın yolcu koltuğunda olduğunu açıkladı. Hayranları buna inanmak istemedi. Hatta filmin tanıtımı için böyle bir oyun oynandığı öne sürüldü. Amerikalı bir genç, Paul Walker’ı Los Angeles’ta gördüğünü iddia etti. Bazı büyük haber kanalları, “bundan reyting çıkar” beklentisiyle olayı günlerce abartarak işledi. Gazeteler ise, aktörün cesedinin ortada olmamasına dikkat çekerek “Her şey kurmaca olabilir” manşetleri attı.

ELVIS PRESLEY
Değişik giyim tarzı ve saç şekliyle tanınan Presley, 16 Ağustos 1977’de İndianapolis’teki konserinden sonra öldü. Fakat aslında ölmediğine dair birçok iddia ortaya atıldı. Dünyanın değişik ülkelerinde onu gördüğünü ileri sürenler, aldıkları mektupları bilirkişilere götürerek inceletenler ve Elvis’in el yazısı olduğuna dair rapor alanlar çıktı ortaya. Bir iddiaya göre de tabutun içindeki şahıs Elvis’ti ama ölü taklidi yapıyordu. Cenaze töreninden sonra tabutundan çıkıp gitmişti.

MICHAEL JACKSON
Albümleri 140 milyonun üzerinde sattı. Yaşadığı sağlık problemleri bir türlü peşini bırakmadı. 25 Haziran 2009 günü Los Angeles’taki evinde geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı fakat kurtarılamadı. Yapılan otopsiler sonucunda Jackson’ın asıl ölüm nedeninin anestezi ilacı olduğu anlaşıldı. Ölümünden bir süre sonra yaşadığı konusunda söylentiler çıktı. Neredeyse iki günde bir medyada “Ölmedi” haberi yayılıyordu. Micheal Jackson’ın TV programlarına babası tarafından çocukken yakıldığı için yüzü tanınmaz halde olan Dave Dave olarak katıldığı bile söylendi.

ADOLF HITLER
Nazi lideri Adolf Hitler’in ölümü hâlâ dünya tarihindeki en büyük sırlardan biri olarak kalmaya devam ediyor. Hitler ve karısı Eva Braun’un Almanya’nın savaşı kaybetmeye başlaması üzerine sığındıkları Berlin’de ölüme nasıl gittikleri konusuyla ilgili çok şey söylendi. 1945’te “eşi ile intihar etti” dendi, ertesi gün Alman radyoları savaşı yönetirken öldüğünü açıkladı. amRuslar, Hitler ve eşinin otopsi raporları ile cesetlerin onlara ait olduğunu ispatladı. Buna rağmen Hitler’in daha sonrasında görüldüğü iddaları devam etti. Bir gazete, Hitler’in Sovyet güçlerinin Berlin’e girmesi üzerine Arjantin’e kaçtığını yazdı

SADDAM HÜSEYİN
Irak’ın son diktatörü, 30 Aralık 2006’da asılarak idam edildi. O anlar, cep telefonlarıyla görüntülenerek saatler içinde internet üzerinden dünyaya dağıtıldı. Buna rağmen ilginç iddialar ortaya atıldı. Irak Parlamentosu’na mensup bir milletvekili evinde konuklarıyla yemek yerken Saddam Hüseyin’le telefonda konuştuğunu söyledi.

USAME BIN LADIN
Usame bin Ladin El Kaide lideri Usame Bin Ladin, 2011’de Pakistan’da ABD özel kuvvetlerinin yaptığı baskında öldürüldü. Cesedi hiçbir ülke kabul etmeyeceği düşüncesiyle denize atıldı. Bu yöntem, farklı komplo teorilerini de beraberinde getirdi. Ölümüyle ilgili yayınlanan fotoğraflar sahte çıktı. Facebook’ta Bin Ladin’in ölümüne inanmayanlar grup bile kurdu.

AMELİA EARTHART
1937’de çift motorlu bir uçakla dünya turuna çıktı. Pasifik Okyanusu’nun ortalarında kayboldu ve Earhart’ın izine bir daha rastlanamadı. Her şeyi geride bırakıp Japonya’ya yerleştiği kulaktan kulağa yayıldı.