Abone Ol

Olay yaratan çocuk gelin deney çıktı!

Lübnan'da sokakta çocuk gelinle evlilik fotoğrafı çektiren adama tepki yağdı. Geçenler duruma tepki gösterirken görüntüler Türkiye'de de yayıldı. Sonrasında yapılan açıklamada görüntülerin deney amaçlı çekildiği öğrenildi.

Olay yaratan çocuk gelin deney çıktı!

Lübnan Kadın Hakları Örgütü çocuk gelinlere dikkat çekmek için bir sosyal deney gerçekleştirdi. Lübnan'da izlenen görüntüler kısa sürede dünyaya yayıldı. Türkiye'den de görüntüler paylaşılarak tepki gösterilirken 'çocuk gelin' ile fotoğraf çekiminin deney amaçlı olduğu anlaşıldı.

Lübnan’da aile izni olmadan evlenebilmek için yasal yaş kadınlar için 17, erkekler için ise 18. Ancak aileler izin verirse 9 yaşındaki kız çocukları bile evlenebiliyor.

Ülkedeki kız çocuklarının yüzde 6’sının 18 yaşına gelmeden evlendiği Lübnan’da Kadın Hakları örgütü çocuk gelinlere dikkat çekmek için kurguladığı sosyal deney de çok ilginç sahneler ortaya çıktı.

Yoldan geçen vatandaşlar tepkilerini gösterdiler fakat nasıl; tebrik edenler de oldu tepki gösterenlerde, fotoğraf çekimini yapan fotoğrafçıya tepkilerde geldi ve en sonunda bir bayan 12 yaşındaki gelini götürmek istedi.Videonun sonunda ise, çocukların ailelerin izni ile evlenebilmelerine izin veren, oldukça eski mevcut yasanın şu an hüküm süremeyeceği belirtildi.