Abone Ol

Okullarda cinsiyet eşitliğinin kaldırılmasına TKDF'den büyük tepki

Milli Eğitim Bakanlığının kararnamesiyle cinsiyet eşitliğinin kaldırılması kadın derneklerinin tepkisini çekti.TKDF Başkanı Canan Güllü"tecavüze, istismara ve kadın ölümleri ile şiddetine onay verdiğini aciklamaktadir.Bu kararın baska izahı yoktur."

Okullarda cinsiyet eşitliğinin kaldırılmasına TKDF'den büyük tepki

(Turkiyegundemi.com - Özel Haber)

TKDF Başkanı Canan Güllü'nün açıklaması şöyle:

"Bu bir rezalet. İktidara geldiğinde çagdaslıga adım olarak nitelendirilen bircok yasa ve yönetmelikle sorun çözumune yonelik adimlar atan ama son zamanlarda bu kazanımlari birer birer geri alarak Siyasi ayak oyunlarına Kadın politikalarının alet edilmesi gercekten gelecek nesil için etkisi büyuk bir karar.

Okullarda cinsiyet eşitliğinin kaldırılmasına TKDF'den büyük tepki - Resim: 1

Bugün artan ve vahşete dönen kadin cinayetleri ve istismar icin acil eylem planı yapmasi gereken hükumet ve başı imza atılan ve yayınlanan bu resmi gazete ile tecavüze, istismara ve kadın ölümleri ile şiddetine onay verdiğini aciklamaktadir.Bu kararın baska izahı yoktur.

Okullarda cinsiyet eşitliğinin kaldırılmasına TKDF'den büyük tepki - Resim: 2

Sn.Cumhurbaşkanı bu kararı neyi düzelteceğine dair olan inancı ile almıştır ve imzalamıstir.Açıklama bekliyoruz. Bu ulkenin vatandaşı ve sahada bu calısmalara ömrünü vermiş kadinlar olarak cevap bekleme hakkımız var. Onu yanıltan bir çevresi oldugunu defalarca dile getirdim, getirdik. Bazı tarikat cemaat ve onlarin gorsel ve yazıli yayin organlarinca Sahadan habersiz olarak eşcinselliğe giden bir sürec olarak lanse edilen Toplumsal Cinsiyet wsitliği kavramı aslında esitlik saglayarak kadinı cinsel meta,mal zihniyetinden uzaklastıran birey konumuna yukselten bir kavramdir.

Bunu anlamak ve bu konuda çalısmalrı hizlansi4mak asina gayretlerimize bir ust perdeden yansıyan ses bizi uzer ama yolumuzdan etmez.
Bu ulkenin Kadinlari olarak oldurulmeyecek tecavuz edilmeyecek ve karar mekanizmalarında yer almak adina Mücadeleden vazgecmeyecegiz"

(Turkiyegundemi.com - Özel Haber)