Abone Ol

Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı?

Seçimin son dakikasında ortaya konulan Öcalan kozu, HDP seçmeninin yoğunlukta olduğu mahalleleri etkilediği görülüyor. SP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; oy kullanma oranı yüzde 1.9, Yıldırım’a destek yüzde 7.4 artarken, İmamoğlu’na destek oranı yüzde 2.8 azaldı.

Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı?

(Medyafaresi.com Özel Haber) - 23 Haziran’da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öngörüsünde MHP ve HDP’nin birlikte desteğini alamadığı takdirde AKP adayı Binali Yıldırım’ın ‘1 milyon civarında farkla kaybetmesi kaçınılmaz görünüyor’ diyen veri analizi kuruluşu Polimetre, seçim sonrasında ‘Erken Sonuç Raporu ‘ nu açıkladı.

‘OY VE ÖTESİ’ web sayfasından 75 sandıktan 45 tanesinin sonuçların üzerinde algoritma çalışması yapan Polimetre’nin raporu, siyasi parti seçmenlerinin yoğunlukta yaşadığı mahallelerde oyların durumunu ortaya koyuyor.

Buna göre, AKP,  MHP, CHP, İYİ Parti ve DSP seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; İmamoğlu’na destek artarken, Binali Yıldırım’a azalıyor.

HDP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Yıldırım’a destek oranı yüzde 4.1 artarken, İmamoğlu’na destek yüzde 1.8 oranında azaldı.

SP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Yıldırım’a destek yüzde 7.4 artarken, İmamoğlu’na destek oranı yüzde 2.8 azaldı.Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı? - Resim: 1

Polimetre’nin   ‘Erken Sonuç Raporu 25-Haziran-2019’ şöyle:

23-Haziran-2019 günü yapılan İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanlığı Yenileme Seçim Sonucunu ve her partiyi destekleyen seçmenler için;

• Seçime Katılma,

• Geçersiz Oy Verme,

• İmamoğlu’yu Destekleme,

• YILDIRIM’ı Destekleme oranlarının hesaplanıp 31-Mart sonuçları ile karşılaştıran bir algoritma geliştirmiştik.

Seçim günü veri sağlayıcının, veri sağlamaması nedeniyle bu çalışma yapılamadı.Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı? - Resim: 2

Bugün (25-Haziran-2019) OY VE ÖTESİ web sayfasından bu 75 sandığın 45 tanesinin sonuçlarını temin edip algoritmayı çalıştırdık ve ekli rapor (EK-2 ERKEN SONUÇ ÇIKTISI) ortaya çıktı.

45 Sandığa göre Erken Sonuç Algoritması (ESA);

“İmamoğlu’nun oy oranı yüzde 54, Yıldırım’ın 48.8”

İmamoğlu Oy Oranı %54.0,

Yıldırım Oy Oranını %48.8 olarak hesaplamaktadır.

An itibari ile zaten bilinen bu bilgilerin dışında ESA’nın hesapladığı diğer bilgiler şunlardır.Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı? - Resim: 3

1. AKP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde;

Oy Kullanma Oranı (%1.5) ve Geçersiz Oy Oranı (%2.6), Yıldırım’a destek oranı (%4.7) azalırken, İmamoğlu’na destek (%6.1) artıyor.

2. MHP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Oy Kullanma Oranı (%0.5) ve Geçersiz Oy Oranı (%4.5), Yıldırım’a destek oranı (%4.0) azalırken, İmamoğlu’na destek (%5.5) artıyor.Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı? - Resim: 4

3. CHP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Oy Kullanma Oranı (%3.8) ve İmamoğlu’na destek (%4.6) artarken, Geçersiz Oy Oranı (%0.8) ve Yıldırım’a destek oranı (%3.7) azalıyor.

4. IYI Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; İmamoğlu’na destek (%6.1) artarken, Oy Kullanma Oranı (%1.4), Geçersiz Oy Oranı (%1.8) ve Yıldırım’a destek oranı (%4.8) azalıyor.

Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı? - Resim: 5

5. HDP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Yıldırım’a destek (%4.1) artarken, Oy Kullanma Oranı (%5.9), Geçersiz Oy Oranı (%0.3) ve İmamoğlu’na destek oranı (%1.8) azalıyor.

6. SP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Oy Kullanma Oranı (%1.9) ve Yıldırım’a destek (%7.4) artarken, Geçersiz Oy Oranı (%2.1) ve İmamoğlu’na destek oranı (%2.8) azalıyor.

Polimetre :Öcalan açılımı sandığa nasıl yansıdı? - Resim: 6

7. DSP Seçmeninin yoğun olduğu mahallelerde; Oy Kullanma Oranı (%1.5) ve İmamoğlu’na destek (%13.7) artarken, Geçersiz Oy Oranı (%2.9) ve Yıldırım’a destek oranı (%4.9) azalıyor.

NOT: Bu çalışma sandık sonuçlarının YSK tarafından açıklanmasını takiben, tüm sandıklar dikkate alınarak yapılacak ve en doğru sonuca ulaşılacaktır.

(Medyafaresi.com Özel Haber)