Abone Ol

O dizideki tecavüz sahnesi olay oldu!

Başrollerinde Emily Watson ve Ben Chaplin'in paylaştığı 'Apple Tree Yard' dizisindeki tecavüz sahnesi tartışma yarattı. Sahnede rol alan aktör, "Sorumluluk bilinci içinde çekildi" dedi.

O dizideki tecavüz sahnesi olay oldu!

İngiliz BBC televizyonunda yayınlanan 'Apple Tree Yard' adlı dizinin ilk bölümündeki şiddet içerikli tecavüz sahnesi tartışmalara neden oldu.

Louise Doughty'nin romanından uyarlama dramada, Emily Watson'ın canlandırdığı 'Yvonne Carmichael' karakteri, 'George Selway' karakteri tarafından tecavüze uğradı. 'George Selway' karakterini canlandıran Steven Elder, bu sahneyi daha iyi oynayabilmek adına kendisini sorumlu hissettiğini belirtti. Aktör tartışma yaratan sahneye hazırlanmak için bir web sayfasında çok fazla vakit geçirdiğini söyledi.

Aktris Emily Watson'ı 'şaşırtıcı derecede cesur' olarak niteleyen Elder, "Biraz çıldırıyorsunuz, kendinize biraz kudurmak için izin veriyorsunuz. Fakat rol arkadaşınıza karşı sorumluluk taşıdığınızı unutmuyorsunuz. Sahne çekimleri sırasında kontrol denen şeyi aklınızın bir köşesinde tutuyorsunuz. Kontrol kavramı, rol yapmayı dengeleyen asıl unsuru teşkil ediyor. Seyircilerin sahneyi izlediğinde şok olacaklarını tahmin ediyordum. Tecavüz sahnesi sorumluluk bilinci içinde çekildi. Söz konusu sahne müstehcenliğe vurgu yapmadan, olması gerektiği gibi çirkin, vahşi ve fiziksel şiddet içerikli olarak yansıtıldı" dedi

O dizideki tecavüz sahnesi olay oldu! - Resim: 1