Abone Ol

O Amerikalı generali Türkiye'ye sokmazdım!

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel’in, önce Kobani’ye gidip oradan Ankara’ya gelmesine sert tepki gösterdi..

O Amerikalı generali Türkiye'ye sokmazdım!

Bugazete sitesine konuşan emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, Terörle mücadelede atılması gereken adımları anlattı...

TÜRKİYE'NİN TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİSİ NE OLMALI?

Günümüzde terör örgütü PKK ile mücadele geçmişe nazaran daha zor. Çünkü PKK sözde çözüm sürecini hazırlık süreci olarak kullandı, ikmal yaptı. Sayısal gücünü arttırdı.

Türkiye'nin yanlış Suriye politikası nedeniyle PKK'nın uzantısı PYD güç kazandı. Bu yüzden PKK ile mücadelenin coğrafi alanı genişledi. Mücadelenin karakteri değişti.

PEKİ OPERASYONLARIN ETKİSİ OLDU MU?

Hava harekatlarıyla ve şehirlerde yapılan mücadeleyle PKK'ya ağır darbeler vuruldu. Ama bu PKK'yı yendik anlamına gelmez.

Sürece PKK tarafından bakarsak çatışmayı şehirlere çekerek ciddi bir stratejik hata yaptı. Şehirleri temizlemek zordur. Ancak kendisini şehirlere hapseden silahlı güçler eninde sonunda imha olur.

PKK'nın yaptığı ikinci büyük stratejik hata ise şehirlerde kendi halkına ve bölge halkının malına zarar vermesidir. Bu da bölge halkının desteğinin azalmasına neden olmuştur...

PEKİ TERÖRLE MÜCADELE DE ALINAN TEDBİRLER NE OLMALI?

Bu tedbirleri dört maddede toparlayabiliriz...
1- Lider kadrosu etki altına alınarak komuta kontrol merkezi paralize edilmeli...
2- PKK'nın finansal desteği minimize edilmeli...
3- PKK'nın dış testeği (siyası) minimize edilmeli...
4- Suriye'nin kuzeyindeki PYD pasifize edilmeli...

SON İKİ MADDE IŞIĞINDA ABD MERKEZ KUVVETLER KOMUTANI (CENTCOM) GENERAL JOSEPH VOTEL’İN, KOBANİ'NİN ARDINDAN ANKARA'YI ZİYARETİNİ NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?

Amerilakı general PKK'nın uzantısı PYD'yi ziyaret etti... Benim terör örgütü olarak gördüğüm bir unsur ile harekat planladı... Sonra'da Türkiye'ye geldi... Ben olsam "gelme" derdim... Amerikalı o generali Türkiye'ye sokmazdım..

kaynak: bugazete.com