Abone Ol

Ferit Şahenk Nusr-Et'in hisselerini kime satıyor?

Nusr-Et'in şirket değerinin 1 milyar dolar veya daha yüksek bir rakama çıkabileceği belirtildi

Ferit Şahenk Nusr-Et'in hisselerini kime satıyor?

Bloomberg, Nusr-Et'in sahipleri Nusret Gökçe, Ferit Şahenk ve Mithat Erdem'in şirketlerinden hisse satma hazırlığında olduklarını iddia etti.

Satış görüşmelerine hâkim olduğu belirtilen iki kaynağa dayandırılan habere göre Şahenk, Gökçe ve Erdem ortak ya da ayrı ayrı bireysel olarak hisselerini bir veya bir grup yatırımcıya satmayı değerlendiriyor.

Bloomberg, Nusr-Et'in şirket değerinin 1 milyar dolar veya daha yüksek bir rakama çıkabileceğini yazıyor.

Nusr-Et 2010'da İstanbul'da kuruldu. Restoranın İstanbul'un yanı sıra New York, Dubai, Miami ve Mykonos'ta da şubeleri var.

Bloomberg'e kaynaklara göre Gökçe ve Erdem'in hisselerinin toplamı yüzde 49. Geri kalanı da Şahenk'in büyük ortağı olduğu D.ream Group'a (Doğuş Restaurants Entertainment & Management) ait.

Doğuş Holding, geçen yıl Aralık ayında 2,5 milyar dolarlık borcu yeniden yapılandırmaya gitmişti. Grup ayrıca bazı oteller ve restoranlardaki hisselerini satışa çıkardı.

Şahenk, Ağustos ayında verdiği bir röportajda 800 milyon Euro'luk bir varlık satışı planladıklarını söylemişti.

Doğuş Holding geçen yıl D.ream Group'un yüzde 17'sini Singapur merkezli yatırım firması Tamasek'e ve Londra merkezli Metric Capital Partners'a 200 milyon dolara satmıştı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar, Nusr-Et şirketinin bu yıl vergi ve amortisman öncesi kârının 70 milyon dolar olduğunu ifade etti.

Bloomberg, şirket ortaklarının temsilcilerinin konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiğini yazdı.