Abone Ol

Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl kurtardı?

KARAGÜMRÜK Çetesi'ne karşı düzenlenen "Çamur" operasyonu inanılmaz iddialar ve ayrıntılarla dolu Nurişler Adnan Şenses ve Cengiz Kurtoğlu'ndan haraç almışlar!!! Peki ama nasıl?

Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl...
Nuri Ergin'in kardeşi Nejat Ergin'i "yasak aşk" kavgasında oğlu Yiğit kurşun yağmuruna tuttu. "Çiğköfteci Zekeriya" kod adlı savcı devreye girdi ve "cinayete teşebbüs" yerine "meskun mahalde ateş etmek"ten işlem yapıldı.

İSTANBUL Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin halen cezaevinde bulunan Nuriş lakaplı Nuri Ergin'in elebaşısı olduğu Karagümrük Çetesi'ne yönelik düzenlediği 'Çamur' operasyonu ilginç bağlantıları ortaya çıkardı. Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl kurtardı? - Resim: 1

Çeteyi ağabeyi Nuri Ergin adına yöneten Nejat Ergin ile oğlu Yiğit'in "yasak aşk" nedeniyle birbirine girdiğini ve olayın bir savcının devreye girmesiyle kapatıldığı, yapılan telefon dinlemelerine takıldı. Yapılan telefon konuşması deşifrelerine göre olay şöyle gelişti: Nejat Ergin, M.W. adlı bir genç kızla aşk yaşamaya başladı. Nejat Ergin'in üniversitede okuyan oğlu Yiğit Ergin, babasının yasak aşkını tesadüfen öğrendi. Çünkü M.W., Yiğit'in üniversitedeki kız arkadaşlarının yakın arkadaşıydı. Yiğit durumu hemen annesine anlattı.

Babasına 8 el ateş etti

Geçtiğimiz yıl 24 Mart akşamı Florya'daki evine giden Yiğit Ergin, burada babası Nejat Ergin'i buldu. Annesinin yanında babasını "Annemi bir kadın için mi ağlatıyorsun, üzüyorsun" diye tehdit etti. Nejat Ergin de "Sen kimsin benimle böyle konuşuyorsun" diye karşılık verince, sinirden deliye dönen Yiğit Ergin Glock marka silahını babasına doğrultarak rastgele ateşledi. Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl kurtardı? - Resim: 2 8 el ateş ettikten sonra çıkıp Mercedes marka aracıyla kayıplara karıştı. Babası ise şans eseri yara aymadı.

Baba-oğul söz düellosu

Silah seslerinin duyulması nedeniyle polis evi bastı. Evde 8 boş kovanı buldu. Ardından Yiğit Ergin'i aramaya başladı. Bu arada Nejat Ergin, oğlunun arkadaşı E.B.Ö.'yü arayıp "Yiğit bana kurşun yağdırdı. Polis şimdi evde. Yiğit'e ateş ettiren annesidir. Ancak bunun belli olmaması gerekir. Yoksa yanarız. Yiğit'i de kardeşlerime kötü dövdüreceğim" dedi. Arkadaşının haber vermesi üzerine Yiğit babasını arayarak "Beni kardeşlerine dövdürecekmişsin öyle mi? Şimdi Karagümrük'e geliyorum kardeşlerine ateş edeceğim, hepsine ateş edeceğim" diye tehditler savurdu. 3 dakika sonra bu kez Nejat Ergin oğlunu aradı ve aralarında şu konuşma geçti:

- Yiğit: Seni öldüreceğim. (Küfür etmeye başlıyor)

- Nejat: Pe... evlat, babanın oğlu musun? G... mü s...dim, ulan pe... mi yaptım size...

- Yiğit: İ... Oğlun muyum? Pe..., transeksüel Nejat!

Bu görüşmeden iki dakika sonra bu kez Yiğit Ergin, babası Nejat'ı arayarak onu tefecilik yapmakla suçladı.

Savcı devrede

O gün Yiğit Ergin, Atatöy'de polis tarafından yakalandı. İfadesinde olayı etrafa ateş etmek olarak anlatırken Nejat Ergin de oğlu hakkında işlem yapılmaması için devreye işadamı M.Ş. ile bir savcıyı soktu. M.Ş. ve bir televizyon programcısının araya girmesi üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Savcı H.T.'ye ulaşıldı. Savcı H.T., Nejat Ergin'i aradı ve kimliğini gizlemek için kendisini "Çiğköfteci Zekeriya" olarak tanıttı. Nejat Ergin, savcıdan kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Ve savcının devreye girmesi üzerine Yiğit Ergin hakkında Bakırköy Savcılığı'nda "cinayete teşebbüs" yerine "meskun mahalde ateş etme" suçlamasıyla işlem yapıldı.
Ortak düşman Çakıcı'ya karşı kanlı ittifak iddiası
Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl kurtardı? - Resim: 3
Operasyonda öldürülen Tevfik Nurullah Ağansoy'un eşi Aynur Hülya Ağansoy da gözaltına alındı

Hülya Ağansoy'un Alaattin Çakıcı'nın azmettirmesi sonucu öldürülen eşinin intikamını almak için Çakıcı'nın düşmanı olan Nuri Ergin'le ittifak yaptığı öne sürüldü. Nuri Ergin'in eski adamı olan Ahmet Yargüder'in polise gönderdiği ihbar mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Nuriş ile Çakıcı arasında savaş başlamıştı. Bu sırada Hülya Ağansoy da 'Ben de Çakıcı'nın düşmanıyım' dedi. Bize Çakıcı'nın adamları Yüksel Yılmaz ve Kemal Sapsız'ın Kartal'daki adreslerini gösterdi. Bu kişileri 23 Haziran 2000'de öldürdük." Bu ifbar mektubu nedeniyle Mecidiyeköy'deki evinde gözaltına alınan Hülya Ağansoy dün sevk edildiği savcılık tarafından ifadesi alındaktan sonra serbest bırakıldı. Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl kurtardı? - Resim: 4

Oğlu ve kardeşi tutuklandı

KARAGÜMRÜK Çetesi'ne karşı düzenlenen "Çamur" operasyonu, çetenin eski üyeleri olan ancak daha sonra annelerinin evine el koyduğunu iddia ettikleri Nuri Ergin'le ters düşen Ahmet ve Erkut Yargüder'in kendi istekleriyle verdikleri ifadeler ve polise gönderdikleri ihbar mektubu üzerine başlatıldı. Uzun süre çetenin faaliyetlerini izleyen polis İstanbul'da 23 ayrı adrese 15 Ocak'ta eşzamanlı olarak baskın düzenlendi. Baskınlarda çetenin hapiste bulunan elebaşı "Nuriş" lakaplı Nuri Ergin'in kardeşleri Nejat Ergin, Soner Ergin ve Zeynel Ergin, Nuriş'in oğulları Anıl Ergin ve Nurettin Ergin, Nejat Ergin'in oğlu Yiğit Ergin ile Zeynel Ergin'in eşi Şebnem Ergin ile öldürülen Nurullah Ağansoy'un eşi Hülya Ağansoy'un da aralarında bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 15 kişiden 9'u serbest bırakılırken Nurettin Ergin, Soner Ergin, Hakan Yonat, Can Özdemir, Yasin Açıkgöz ve Fatih Akman "Çete kurmak ve üye olmak, tehdit, yağma, ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından tutuklandı. Nuriş'in yeğeni Yiğit Ergin'i karakol'dan hangi TV yapımcısı nasıl kurtardı? - Resim: 5

Adnan Şenses'ten haraç

Sanıkların polisteki sorguları sonucu Nuri Ergin'in oğlu Nurettin Ergin'in, babasının sesini taklit ederek şarkıcı Adnan Şenses ve Cengiz Kurtoğlu'nu aradığı ve haraç aldığı belirlendi. İfadelere yansıyan bir başka ayrıntı da çetenin 225 bin dolar borcu olduğunu iddia ettikleri işadamı A.K.'yı tehdit ederek 5 petrol tankerine el koyması oldu.
Kaynak:Vatan gazetesi