Abone Ol

Nurettin Veren: FETÖ'cüler çılgınca bir eylem yapabilir!

Nurettin Veren, FETÖ'cülerin TSK'dan tıraşlanmalarına rağmen hala alt kademelerde varlığını sürdürdüğünü söyledi. İşte Veren'in CNN Türk'te yaptığı o açıklamalar;

FETÖ'cüler çılgınca bir eylem yapabilir!

FETÖ'nün elebaşısı Fethullah Gülen'in bir dönem en yakınındaki isimlerinden olan Nurettin Veren, örgütün birinci ve ikinci başarısız darbe kalkışmasından sonra intikam duygusuyla hareket edebileceğini söyledi. Gülen için canavar psikolojisine sahip nitelemesinde bulunan Veren, FETÖ'cülerin TSK içindeki varlığını hala sürdürdüğünü ileri sürdü.

Nurettin Veren CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sorularını cevapladı. FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişimi sonrası bunun bin katını yapabilecek kadar hınç ve öfke dolu olduğunu söyleyen Veren şunları söyledi:

"Mesela bir mütevelli toplantısında adam 40 trilyon vermiş, hiç tereddütsüz vermiş bu parayı örgüte. İşte o adama bir soru soruyor (F. Gülen) siz o işi okul mu yurt mı yapacaksınız diye! Bence okul olsa diyor o iş adamı da. İçeri giriyor bu adamlar ahmak. "Ben sorduysam tenezzülen sorulmuş cümledir" diyerek masayı fırlatıyor.

"BİR CANAVARIN PSİKOLOJİSİNİ ANLAMAK İÇİN..."

Biz burada bir canavarın bir psikolojik tahlilini ve nelere kalkışabileceğini söylemek için bu detayları anlatıyoruz. Biz neyse savaştığımızı bilmezsek inanın havayla, sisle ve dumanla savaşmış oluruz ve baltayı taşa vururuz.

"KALKIŞMAYI CEM KÜÇÜK'E NİSAN AYINDA SÖYLEDİM"

Bakın Cem Küçük ile bu yılın Nisan ayında görüştük. Şu anda 30 Ağustos'a gelmeden askerin içindeki uyuyan hücrelerin bir kalkışma yapma ihtimali yüzde 99'dur dedim. Cem Küçük dinliyorsa tekrar teyit de edebilir.

"İNTİKAM DUYGUSUYLA HAREKET EDECEKLER"

Şimdi bu birinci ve ikinci darbe girişiminde aldığı yaralarla daha hırçınlaştı. Bilakis ABD'ye karşı da refüze oldu. ABD'nin onayıyla buna kalkıştı bunda hiç tereddüt yok. Yapamadığı için bir eziklik ve hüsran içerisinde. Bunun intikamı için artık bir daha ki sefere falso yapmamak için planlar peşinde. Etrafındaki çılgınlar da bu mantıkta insanlar."