Abone Ol

Nuray Hafiftaş'ın hastalığı neydi? Ne kanseri olmuştu?

Nuray Hafiftaş 14 Şubat'ta aniden yoğun bakıma alındı ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Peki ünlü sanatçının hastalığı neydi? Neden kanser tedavisi görüyordu?

Nuray Hafiftaş'ın hastalığı neydi? Ne kanseri olmuştu?

Uzun süredir kanser ile mücadele eden 53 yaşındaki Türk Halk Müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş, 53 yaşında hayatını kaybetti. Henüz gencecik yaşında hayatını gözlerini yuman Nuray Hafiftaş'ın ölümü tüm sanat camiasını yasa boğdu. Nuray Hafiftaş 14 Şubat'ta aniden yoğun bakıma alındı ve kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Nuray Hafiftaş uzun zamandır kanser ile mücadele ediyordu. Peki 53 yaşında hayatını kaybeden Nuray Hafiftaş kimdir, aslen nereli? Nuray Hafiftaş'ın hastalığı ne? Nuray Hafiftaş ne kanseriydi? Merhum sanatçı Nuray Hafiftaş hakkında tüm detaylar ve hastalığı haberimizde....

NURAY HAFİTAŞ'IN HASTALIĞI NE; Nuray Hafitaş'a bağırsak kanseri teşhisi konuldu. Temmuz ayında bağırsaklardan ameliyat oldu ancak kanseri karaciğerine sıçradı. 53 yaşındaki Nuray Hafiftaş geçtiğimiz günlerde taburcu olmuştu. Ancak 14 Şubat sevgililer gününde yeniden hastaneye kaldırılan Nuray Hafiftaş yoğun bakıma alınmıştı. Nuray Hafiftaş'ın durumu ağır. Ünlü sanatçı Müşerref Akay, "doktorları her an kötü haber alabilirsiniz, hazırlıklı olun demiş" diyerek Nuray Hafiftaş için dua istemişti. Ancak Nuray Hafiftaş'ın yoğun bakıma alınmasından kısa bir süre sonra acı haber geldi. Nuray Hafiftaş, 53 yaşında hayatını kaybetti.

KOLON KANSERİ NEDİR; Kolon diye adlandırdığımız kalın bağırsak, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki sindirim sisteminin ince bağırsaktan sonra gelen kısmıdır. Özellikle batılı ülkelerde sık karşılaşılan kolon kanseri oldukça büyük bir öneme sahiptir. Toplumda görülme sıklığı 10000 de 5 dolayındadır. Erkekte ve kadında eşit oranda görülen kolon kanseri bütün kanserler içinde görülme sıklığı bakımından 3. sırada yer alır.

KOLON KANSERİNİN NEDENLERİ; Kolon kanserinin nedeni kesin olarak bilinmemektedir fakat oluşumunda etkili olan bazı çevresel ve genetik nedenler vardır. Kalıtsal etkenler bu konuda büyük öneme sahiptir. Ailesinde kolon kanseri olan kişilerde kansere yakalanma ihtimali normalden daha yüksektir. Ayrıca daha önceden meme ve yumurtalık kanserini geçirmiş kişilerde ve ailelerinde kolon kanseri sıklığı daha fazladır. Gardner Sendromu ve Ailesel Polipozis hastalığı kalıtsal hastalıklardır ve sıklıkla kolon kanserine neden olmaktadır. Bunların dışında ülseratif kolit ve crohn hastalığı da kolon kanseri ihtimalini arttırır.

Beslenme, kolon kanserinde önemli bir yere sahiptir. Özellikle Batı tipi diyet kanser ihtimalini arttırır. Kolon kanserinin oluşmasında hayvansal yağların tüketiminin etkili olduğu araştırmalar sonucu saptanmıştır. Ayrıca bazı kimyasal maddeler kanser nedenleri arasındadır. Sanayi işçilerinde, bazı fabrikalarda çalışanlarda kolon kanseri görülmesi kimyasal maddelerin etkisini ortaya koymaktadır.

NURAY HAFİFTAŞ KİMDİR; Nuray Hafiftaş, 8 Ağustos 1964 yılında Ardahan Çıldır'da doğdu. İlkokulu Taksim'de okuyan Nuray Hafiftaş İTÜ Devlet Konservatuarı'nı bitirdikten sonra İstanbul Belediye Konservatuarı İcra Heyetinde 4 yıl kadrolu devlet sanatçısı olarak çalıştı. Aynı yıllarda İstanbul Radyosu'nda da sözleşmeli sanatçı olan Nuray Hafiftaş 4 yıl TRT radyosunda görev yaptı.

NURAY HAFİFTAŞ'IN EŞİ VAR MI: Nuray Hafiftaş hiç evlenmedi. Haliyle eşi ve çocukları yok. Ünlü sanatçı sevgilileri ile de gündeme gelmediği için özel hayatı tam bir sır perdesi arkasında. Nuray Hafiftaş'ın Güray Hafiftaş isminde bir erkek kardeşi bulunuyor.