Abone Ol

Nur Fettahoğlu Deliler Fatih'in Fermanı galasına damgasını vurdu

Deliler Fatih’in Fermanı filminin galası, lüks alışveriş ve yaşam merkezi Emaar AVM Cinemaximum sinemalarında, gerçekleşti. Filmin oyuncularından Nur Fettahoğlu şıklığıyla dikkat çekti.

Nur Fettahoğlu Deliler Fatih'in Fermanı galasına damgasını vurdu

Osmanlı İmparatorluğu'nun cesur savaşçılarını anlatan filmin galasında, adeta görsel bir şölen yaşandı! Türkiye’de bir ilk yaşandı, filmin galasına 2 bini aşkın kişi akın etti. Sinemadaki tüm salonları dolduran seyirci, filmi uzun süren alkışlarıyla tebrik etti!

Başrollerini Erkan Petekkaya, Cem Uçan, Yetkin Dikinciler, Nur Fettahoğlu, İsmail Filiz ve Namık Rüstemhanlı’nın paylaştığı, yılın en iddialı projesinin galası, Türk sinemasında bir ilke imza attı.

Etrafta ‘Deli’ kostümlü ve makyajlı insanların dolaştığı muhteşem gala, herkesin dikkatini çekti ve yoğun ilgi gördü. Gösterim öncesi oyuncular, basın mensuplarının karşısına çıktı ve heyecanlarını dile getirdi.

Basının karşısına oğlu ile el ele çıkan Erkan Petekkaya şunları söyledi:

‘Çok emek harcanan bir film oldu. Bu filmde en çok emeği geçen teknik ekiptir. Öncelikle teknik ekibimize, sonra da oyuncu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Enteresan, değişik bir iş yaptık. Umarım seyirci beğenir ve biz de mutlu oluruz’.

İsmail Filiz: ‘Deliler tarihin tozlu sayfalarında kalan bizim gerçek kahramanlarımız… Biz öz kahramanlarımızı tekrar hatırlatmaya ve Türk seyircisiyle buluşturmaya çalıştık’.

Nur Fettahoğlu Deliler Fatih'in Fermanı galasına damgasını vurdu - Resim: 1

Nur Fettahoğlu: ‘Biz iyi bir iş yaptığımıza inanıyoruz görsel bir şölen izleyeceksiniz. Çok heyecanlıyız’.

Nur Fettahoğlu Deliler Fatih'in Fermanı galasına damgasını vurdu - Resim: 2
Nur Fettahoğlu

Yetkin Dikinciler: ‘Adından da anlaşılacağı gibi bu bir delilik. Sinema bir delilik, hikaye anlatmaya çalışmak bir delilik… Şimdi bu tarafın susma vakti. Umuyorum yüreğini koyan bütün ekibin emekleri karşılığını bulur’.

Yönetmenliğini Osman Kaya'nın, senaryosunu Mustafa Burak Doğu, İbrahim Ethem Arslan ve Esra Vesu Özçelik’in yazdığı ‘Deliler Fatih’in Fermanı’, 23 Kasım’da sinemalarda!

Filmin konusu:

15. yüzyılın ortalarında, Fatih Sultan Mehmet’in, Eflak Voyvodalığına “bizzat” tayin ettiği Vlad Tepeş, görevinin ilk yıllarında Osmanlı’ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başlar. Fatih Sultan Mehmet, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun, insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayacaktır. Önce elçisiyle bir uyarı yollar. Vlad, elçinin sarığını kafasına çiviletip İstanbul’a gönderince Osmanlı Hakanı için sabır taşar, artık Vlad’ın bu zalimliklerine bir son verme vakti gelmiştir.

Fatih, bu zulmün, tez elden bitirilmesi için Baba Sultan’a emir verir. Baba Sultan, “Deliler Birliği”’nin içindeki korkusuz yiğitlerden yedisini, gözü kulağı olan Kuman’la birlikte, Vlad’ın hüküm sürdüğü Targoviçte’ye gönderir. Bu yedi kahraman; Gökkurt, Aşkar, Mübariz, Çebi, Suskun, Kongar ve Adsız’dır.

Deliler, Vlad’ın çetelerinden gizlenerek Vlad’a ulaşmak yerine, doğrudan çetecilerin üzerine giderek, binlerce mazlumun intikamını teker teker almaya kararlıdır. Yolun sonunda ise, tarihe Kazıklı Voyvoda olarak geçen Vlad Tepeş ve ordusu vardır.

Vizyon Tarihi: 23 Kasım 2018

Yapım: ANGEL FİLM

Yönetmen: Osman Kaya

Görüntü Yönetmeni: Sami Saydan

Senaryo: Mustafa Burak Doğu - İbrahim Ethem Arslan – Esra Vesu Özçelik