Abone Ol

NTV kameramanına tehdit olayına flaş yorum

Medyaradar yazarı Cezmi Sayılgan, Meclis’te Fuat Oktay’ın protokol müdürü olduğu öğrenilen bir kişinin görevini yapan NTV kameramanını tehdit etmesini kaleme aldı.

NTV kameramanına tehdit olayına flaş yorum

İşte o yazı:

Bu aralara doktora, öğretmene yönelik şiddet haberleri gündemde.

Şiddetin her türlüsüne karşı biri olarak, ben de basın mensuplarını yönelik tehdit, taciz ve şiddete dikkat çekmek istiyorum.

Basın mensubuna kötü muamelenin son örneği geçen gün TBMM çatısı altında yaşandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı Plan Bütçe Komisyonunda takip eden NTV kameramanı arkadaşımız, daha iyi görüntü alabilmek için önünde duran kişiyi uyardı.

Sayın Oktay’ın Protokol Müdürü olan bu kişi arkadaşımızın uyarısını kendisine hareket algılamış olacak ki çekimin ardından kameraman arkadaşımızı salonun dışına çıkarttı.

"Şu tarafa gel konuşalım" diyerek kameramanı üstü örtülü tehdit eden protokol müdürüne basın mensupları “DUR” dedi. Özellikle Fox Tv Muhabiri Kemal Aktaş’ın meslektaşını sahiplenmesi alkışlanacak düzeydeydi.

Olayın peşini bırakmayan Kemal Aktaş, kameramana müdahaleyi haberleştirerek, kamuoyuna da duyurdu.

Ama üzücü olan şu ki kötü muameleye maruz kalan kameramanın çalıştığı NTV, bu olaya sessiz kaldı.

***

Olayın Oktay'a iletilmesi üzerine, Oktay'ın Basın Danışmanı Ali Genç habercilerden özür diledi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği’nin de kınadığı bu olay bir kez daha “Bırakın basın işini yapsın” dedirtti.

Protokol müdürünün yaptığı hatanın farkında olduğunu umuyorum. Bundan sonra hem kendisini hem de Sayın Oktay’ı zora sokacak şekilde davranmayacağını düşünüyorum.

Bu arada hassasiyetinden ötürü Sayın Fuat Oktay teşekkür ederim..

Dilerim ki bu olay, yetkili ve etkili makamlarda çalışan diğer kişilere de ders olur ve basın emekçileri bir daha kötü muameleye maruz kalmaz.

Benin basın mensuplarından özel ricam şu; sahada rakip olabiliriz, hatta o kişiyi sevmeye de biliriz ama bir meslektaşımız kötü muameleye maruz kaldığından lütfen ona sahip çıkalım. Çünkü sahip çıkacağınız şey, aynı zamanda mesleğin onuru ve itibarıdır…