Abone Ol

Not alan Fetullahçı komutan İlhan Talu mu?

Darbe günü kızının düğünüyle gündeme gelen Muharip Hava Kuvvet ve Hava Füze Savunma Komutanı Korgeneral Mehmet Şanver'in dün emeklilik dilekçesi verdiği ortaya çıkmıştı.

Not alan Fetullahçı komutan İlhan Talu mu?

Şanver'in açıklamalarında darbeye ilişkin anlattığı 'Fetullahçıları anlatırken not alan Fetullahçı komutan' detayı ise gündeme oturdu. O 'Fetullahçı komutan'ın kim olduğu sorusu akıllara geldi.

Darbe planını düğün günü bozduklarını belirten Şanver, çarpıcı detayları paylaştı.Sözcü'den Saygı Öztürk'ün yazısına göre deşifre olduklarını anlayan darbecilerin erken harekete geçmesinde 'Fetullahçıları anlatırken not alan Fetullahçı komutan' da önemli rol oynadı...

Yazıya göre Şanver'in sözleri şöyle:

“PLANLARINI DÜĞÜNDE BOZDUK”

“Planlamaları gereği Hava Kuvvetleri'ni darbede etkin kullanacaklardı. Haber almamız ve düğün bölgesinde kurduğumuz cep telefonuna dayalı harekat merkezimiz ve oradan yayınladığımız sözlü ve yazılı net emirler bu kalkışmanın hava harekatı bölümünü öncelikle durdurmaya başladı. Daha sonra İstanbul'dan Eskişehir'e gönderdiğimiz arkadaşlarımız yaptıkları telefon konuşmalarıyla, verdikleri direktiflerle Eskişehir'de duruma el koymalarıyla olayın seyrini değiştirdi. Durdurulan hava harekatı karşı taarruzuyla etkisiz hale getirildi.”

BU KADAR FETHULLAHÇI OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ?

Şanver, “Siz Silahlı Kuvvetler'de bu kadar Fethullahçı olduğunu tahmin ediyor muydunuz?” sorusuna şu yanıtı vermiş: “Biliyorduk. Ama gençlerimiz arasında bu kadar Fethullahçı olduğunu açıkçası tahmin edemiyorduk”.

DİNLEYİP NOT ALAN DA FETULLAHÇI ÇIKMIŞ

Şanver, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın odasında yaşanan olayı şöyle anlatmış:

“Komuta kademesinde kimin ne olduğunu çok iyi biliyorduk. Darbe girişimi sonrası da bu konuda yanılmadık. Bu yıl terfi listesinde olan albay, tuğgeneral, tümgenerallerle ilgili değerlendirmemi Genelkurmay Başkanımız'la paylaşmıştım. Darbe girişimi sonrası da bir kişi hariç, diğerleriyle ilgili değerlendirmemde de haklı olduğum ortaya çıktı.

ORADA DEŞİFRE OLDUKLARINI ANLADILAR

Ben değerlendirmelerimi aktarırken, Genelkurmay Başkanımız'ın yanında Genelkurmay Personel Başkanımız bulunuyordu. O da söylediklerimi not alıyordu. Personel Başkanı da Genelkurmay Karargahı'nda yaşananlarda en önde olan ve tutuklanan kişidir. Fethullahçıları, Genelkurmay Başkanımız'a anlatırken Fethullahçı general de söylediklerimi not alıyordu. İşte, orada deşifre olduklarını anladılar. Askeri Şûra'yı beklemeden, böyle bir şeye kalkıştıklarını değerlendiriyorum"

O KOMUTAN: İLHAN TALU

Şanver'in anlattıklarından sonra 'Not alan Fetullahçı komutan kim?' sorusu akıllara geldi. Söz konusu ismin Korgeneral İlhan Talu olduğu iddia ediliyor. Darbe soruşturmasında tutuklananlar arasında Genelkurmay Personel Başkanı Korgeneral İlhan Talu da yer almıştı.

TSK'DAN İHRAÇ EDİLDİ

Korgeneral Talu ile kendilerine 'Yurtta Sulh Konseyi' adını veren cuntacıların 'Yıldırım' darbe planını Albay Cemil Turhan'la birlikte kaleme almakla suçlanan Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç de YAŞ'la ihraç edilen isimler arasında yer almıştı.

hürriyet