Abone Ol

Nihat Özdemir’in listesinde son dakika operasyonu

Ankara’da, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni başkan ve yönetiminin seçildiği genel kurul sırasında “liste krizi” yaşandı.

Nihat Özdemir’in listesinde son dakika operasyonu

T24’ün haberine göre Başkanlığa seçilmesi kesin gözüyle bakılan aday Nihat Özdemir’in listesinde Beşiktaş kontenjanından yer alan Muzaffer Nasıroğlu’na “başkan vekili” sözü verilmesine karşın sabaha karşı hazırlanan son listede “üye” olarak gözükmesi krize neden oldu. Beşiktaş’ın tepkisine neden olan gelişmeyle Nasıroğlu, kendi isteği ile listeden çıktı.

Ankara’da toplanan TFF’nin 42. Olağan Genel Kurulu çalışmalarına liste krizi damga vurdu. Seçime en güçlü aday olarak giren ve seçim sonunda başkan seçilen Nihat Özdemir’in Beşiktaş adına yönetimde yer alması kesinleşen Muzaffer Nasıroğlu’na yönelik sahur saatlerindeki değişiklik krize neden oldu.

Kulislere yansıyan iddialara göre, başkan adayı Özdemir liste çalışmaları yaparken Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile görüşerek Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Muzaffer Nasıroğlu’nu “başkan vekili” olarak görevlendirmek istediğini bildirdi. Yapılan görüşmeler sonrasında Nasıroğlu’na başkan vekili görevi verilmesinde uzlaşmaya varıldı. Uzlaşma sonucu Nasıroğlu, Özdemir’in listesinde yer aldı.

Listenin hazırlandığı son saatlerde Beşiktaş Başkanı Orman beraberinde Nasıroğlu olduğu halde Ankara’ya geldi. Anadolu Beşiktaşlılar Derneği’nce düzenlenen iftara katılan Orman ve Nasıroğlu, gece geç saatlerde genel kurulun yapılacağı otele geçti. Burada yapılan kulis çalışmaları sonrasında Özdemir tarafından başkan vekili olarak listede yer alması beklenen Nasıroğlu’na bu görevin verilmeyeceği sadece üye olarak yönetimde bulunacağı anlaşıldı.

Bunun üzerine, Nasıroğlu, sabaha karşı yapılan görüşmede yönetim kurulu listesinde yer almak istemediğini ve liste dışı kalmak istediğini bildirdi. Bu durum üzerine Özdemir, Nasıroğlu’nu liste dışı bıraktı.

Listeye son anda yapılan bu müdahalenin Beşiktaş Başkanı Orman’ı sinirlendiği, Orman’ın genel kurul çalışmalarına katılmaktan vazgeçtiği iddia edildi. Ancak, Orman daha sonra genel kurula katıldı.

Bu arada, TFF Genel Kurulu’nda Beşiktaş’ın delegesi olması beklenen yöneticiler Umut Güner ve Şafak Mahmut Yazıcıoğlu’nun Ankara’ya gelmemesi dikkati çekti. Güner ve Mahmutyazıcıoğlu’nun yerine Anadolu Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Kemal Erdoğan ile Adem Akçay oy kullandı