Abone Ol

Nicole Kidman 3 filmle birden geliyor!

Hollywood'un en ünlü aktrislerinden Nicole Kidman, 2016'da vizyona girecek olan üç yeni filmiyle izleyicinin karşısına çıkacak.

Nicole Kidman 3 filmle birden geliyor!

'Genius', 'Lion' ve 'How to Talk to Girls at Parties' ile iddialı gelen Kidman'ın uzun ve başarılı sinema kariyerini mercek altına aldık
Avustralya'dan çıkan en büyük yıldızlardan Nicole Kidman; soğuk görüntüsüyle tanınsa da son derece içten bir yıldız... Esquire dergisi, 48 yaşındaki Kidman'ın Hollywood serüvenini mercek altına aldı...
Nicole Kidman, Avusturalyalı bir ailenin kızı olarak Honolulu Hawaii'de doğdu. Kendisinin IQ'su 132'den yüksek. Küçük yaşlarda bale, pandomim ve tiyatroya ilgi duyan Kidman, daha sonra oyunculuk arzusuyla okulu bırakır. Ergenlik yıllarında yaşıtları güneşli plajlarda günlerini gün ederken o kapalı salonlarda tiyatro provalarına devam eder.

16 YAŞINDA BAŞLADI
1983'te, 16 yaşındayken TV dizilerinde irili ufaklı roller kapmaya başlar. Avusturalya kökenli bir oyuncu adayı için Hollywood zordur. Ama Nicole Kidman bu zorluğu hem yeteneği, hem de dillere destan güzelliği ile aşmayı bilecektir. Tabii 1989'da 'Ölüm Sessizliği'ndeki rolü kapmasında o dönemki menajerinin ABD'li olmasının etkisini unutmayalım.
1990'da 'Yıldırım Günleri'nin çekimleri sırasında partneri Tom Cruise'la sonu evlilik olacak ve 11 yıl kadar sürecek bir birlikteliğe yelken açar. Nicole, bu evlilik kararının henüz başlayan Hollywood kariyerini nasıl etkileyeceğini düşünmez bile.

Nicole Kidman 3 filmle birden geliyor! - Resim: 1NICOLE KIDMAN

Nicole Kidman 3 filmle birden geliyor! - Resim: 2Nicole Kidman'dan Jimmy Fallon'e şok itiraf

AYRILDIĞINDA HAMİLEYDİ
1991'de Dustin Hoffman'la 'Billy Bathgate', 1992'de o zamanki eşi Tom Cruise'la 'Uzak Ufuklar', 1993'te Michael Keaton'la 'Hayatım'; hiçbiri istediği büyük çıkışı yapmasına vesile olmaz. Ancak 1995'te Val Kilmer'la 'Batman Daima', Gus Van Sant filmi 'Sonsuz İhtiras'la şeytanın bacağını kırar. 1997'de 'Barışçı'daki başarılı performansıyla iyi bir aksiyon oyuncusu olabileceğini de gösterir. 1999'da Cruise'la oynadığı son yapım olan Kubrick filmi 'Gözü Tamamen Kapalı', her yönüyle büyük olay olur.
Kidman, evliliğinin bitme nedeni olarak kariyer hedeflerinin çatışmasını gösterir. Bu evlilik süresince ilk iki çocuğunu evlat edinir çift. Ayrılma kararını aldıklarında Nicole üç aylık hamiledir ancak düşük yapar.
2006 yılında şimdiki eşi müzisyen Keith Urban'la evlenir. Bu evlilik onun hayatta gerçek huzuru bulmasını sağlar. Keith Urban'dan iki çocuk doğurur. Anneliği ilk kez 41, ikinci kez ise 43 yaşında tadar. Urban'la evlenirken Sidney'de 230 konuğun katıldığı düğünde gelinlik giyer. Kidman yine sosyal sorumluluğunun bilinciyle ultra zengin konuklarından hediye getirmek yerine bir hayır kurumuna bağış yapmalarını ister. Herkes bağış makbuzu ile gelir düğüne... Bir tek Keith Urban; düğün için 200 bin dolar ödeyerek Emily Bronte'nin efsane kitabı 'Wuthering Heights'in ilk baskısını hediye eder eşine.
2001'de 'Diğerleri', 2003'te 'Soğuk Dağ' ve 'Dogville', 2004'te 'Doğum', 2005'te 'Çevirmen', 2008'de 'Avusturalya', 2010'da 'Mutluluğun Peşinde', 2012'de 'Gazeteci Çocuk', 2013'te 'Lanetli Kan', 2014'te 'Grace: Monako Prensesi' ve geçtiğimiz yıl 'Çöl Kraliçesi' dikkat çeken filmleri arasında sayılabilir.

OSCAR'IN GEDİKLİSİ
Uzun ve başarılı oyunculuk kariyeri boyunca; Stanley Kubrick, Lars Von Trier, David Fincher, Baz Luhrmann, Gus Van Sant ve Wachovski Biraderler gibi birçok özel ve önemli yönetmenle çalışır. Ama kendisinin aklı hâlâ Haneke ve Spielberg'tedir ve bunu sık sık dile getirmekten de kaçınmaz. En az bir Oscar adaylığı almayı başaran 11 filmde başrol oynar.
Vogue dergisine sekiz kez kapak olarak erişilmesi güç bir rekor kırar. 'Kırmızı Değirmen', 'Neşeli Ayaklar' ve 'Dokuz'da güzel sesiyle bizzat şarkı söyler.
Vakit buldukça kısa öyküler yazan Kidman, bir gün onları yayınlama hayali kuruyor. Kidman, sahibi ve kurucusu olduğu Blossom Films adlı prodüksiyon şirketinde birçok filme yapımcılık yapıyor.
Bu yıl vizyona girmesi beklenen üç film üzerine çalışıyor Kidman. 'Genius (Dahi) ve 'Lion (Aslan) post prodüksiyon aşamasında. 'How To Talk to Girls At Parties'in ise çekimleri devam ediyor.