Abone Ol

New York’ta terör saldırısı: Canlı bomba canlı yakalandı

ABD’nin New York kentinde, Times Meydanı yakınlarındaki Port Authority çevresinde, yerel saatle 08.00 sıralarında bir patlama yaşandı.

New York’ta terör saldırısı: Canlı bomba canlı yakalandı

New York’ta terör saldırısı… Times Meydanı’ndan panik!

ABD'nin en popüler kentlerinden New York bir patlama sesiyle sarsıldı. New York Polis Departmanı, Twitter'da Manhattan'da bir patlama meydana geldiğini açıkladı.

İtfaiye ekipleri patlamanın otobüs terminalinde olduğunu duyurdu. Amatörce hazırlanan bomba düzeneğinin aniden patlamasıyla birlikte büyük bir felaketin önüne geçildiği kaydedilirken, New York Polisi Departmanı, "Olay terör bağlantılı, bir amatör patlayıcı düzeneği ile yapıldı. Saldırgan 27 yaşındaki Akayed Ullah" açıklamasını yaptı.

Yetkililer patlamanın detaylarını henüz açıklamazken olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Patlama anı New York basınında yer alan aşağıdaki videoda rahatlıkla görülüyor.

Meşhur Times Meydanı’ndan sadece birkaç blok ötede olan olay yerinde bomba imha ekipleri de yer alırken bazı metro hatları boşaltıldı.

New York Polis Departmanı, “Olay terör bağlantılı, bir amatör patlayıcı düzeneği ile yapıldı” açıklamasını yaptı. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise, “Bu bir terör saldırısı girişimidir. Saldırganın tek başına çalıştığını düşünüyoruz” ifadesini kullandı. New York polisi, saldırganın 27 yaşındaki Akayed Ullah olduğunu açıkladı.

IŞİD sempatizanı olarak tanımlanan Ullah’ın bombayı ceketinin sağ cebinde taşıdığı belirtilirken, resmi makamlar Ullah ile birlikte 3 kişinin daha yaralandığını duyurdu.

Sosyal medya üzerinde Ullah’ın son 7 yıldır Brookyln’de yaşadığı ve Bangladeşli olduğu iddiaları ortaya atıldı.

Yerel basında yer alan haberlere göre patlama yerel saatle 6:30 sularında gerçekleşirken yetkililerin terör saldırısı ihtimali üzerinde durduğu belirtildi.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da polisin üzerinde kablolar olan bir cihaz olan bir adamı gözaltına alarak etkisiz hale getirdiği iddia edildi.
Manhattan'da New York'un ulaşım merkezi olarak bilinen terminalde yaşanan patlama sonrasında bazı girişler kapatıldı.

Manhattan’da New York’un ulaşım merkezi olarak bilinen terminalde yaşanan patlama sonrasında bazı girişler kapatıldı.
New York Post’a konuşan görgü tanıkları, üzerinde bir patlayıcı düzenek olan bir adamın üzerindeki sistemin tünelde patladığını söyledi. Bu kişinin gözaltında olduğu belirtildi. New York polisi, Twitter üzerinden saldırıda bir kişinin yaralandığını ve bu kişinin de gözaltına alınan saldırgan olduğunu duyurdu.
Saldırganın 20’li yaşlarında olduğu ve Brooklyn’de yaşadığı kaydedildi.

New York Post’ta yer alan haberlere göre gözaltına alınan şüphelinin üzerinde kablolar olduğu ve üzerinde bir boru bombasıyla bir batarya olduğunu okuyucularına duyurdu. Gazetenin haberine göre saldırgan Bellevue Hastanesi’ne sevk edildi fakat bu kişinin kimliği açıklanmadı.

ABD basınında yer alan haberlere göre Manhattan’daki patlamanın ardından bölgedeki turistler kaçarken izdiham yaşanırken, bazılarının yaralandığı öne sürüldü fakat resmi makamlar bu iddiayı yalanladı.

Polis yetkilileri, CBS News’e konuştu ve üzerindeki düzeneğin patlaması sonucu yaralanan saldırganın intihar bombacısı olduğunu söyledi.

WABC News’ın polis kaynaklarına dayandırdığı haberde patlama sonrasında birçok insanın arbedede yaralandığı belirtildi. Yerel haber kanalı WABC’nin polis kaynaklarına dayandırdığı haberinde ise boru tipi bombanın patlamış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu kaydedildi.

Twitter’da bazı kullanıcılar, bölgede çok sayıda polis olduğunu söylerken Reuters’ın aktardığı haberde patlamanın 8. cadde, 42. sokakta gerçekleştiği belirtildi.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump’ın patlamayla ilgili resmi makamlardan bilgi aldığı duyuruldu