Abone Ol

Nazlı Ilıcak: Hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın da aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu 7 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Nazlı Ilıcak: Hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 4'üncü duruşmaya,  tutuklu sanık Nazlı Ilıcak, Şükrü Tuğrul Özşengul, Yakup Şimşek getirildi. Ahmet Altan ve Mehmet Altan ise tutuklu bulundukları cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Tutuksuz sanık Tibet Murat Sanliman da duruşmada hazır bulundu. Gazeteciler Yasemin Congar ve Hasan Cemal  de duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Savcı, Altan kardeşler ile Nazlı Ilıcak’a 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile tutukluluk hallerinin devamını istedi.

ILICAK: BEN HİÇBİR ZAMAN ERDOĞAN'DAN NEFRET ETMEDİM

Duruşmada hazır bulunan Nazlı Ilıcak, savunmasında şu ifadeleri kullandı:

Darbe iddiasıyla ilgili daha önce Yargıtay 16. Dairenin kararı kapsamında şiddet-cebir unsuru aranması gerektiğini söyledim. Darbelerle mücadele ettim. Evet, yolsuzluk yapanların hesap vermesi gerektiğini söyledim.

Fakat bütün gazeteler yolsuzlukları manşetinden duyurdu. Yolsuzlukla mücadele edilmesini, iddiaların soruşturulmasını istemek FETÖ'ye hizmet midir? Dürüst gazeteci olduğum için yazdım. Ben hükümet devrilsin isteyemem. AK Parti'ye oyumu veriyordum. Sadece yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmemesini istedim.

Ben FETÖ'yü terör örgütü olarak görüyorum. Çok tehlikeli, devleti ele geçirmeye çalışan bir örgüt. en darbe olacağını bilmiyordum. FETÖ'nün amacının devleti ele geçirmek olduğunu bilmiyordum. Arınç bile, Gül bile bilmiyordu. Amaç suç, devleti ele geçirmek, teokratik bir devlet kurmak. Benim böyle bir devlet isteyebileceğimi düşünüyor musunuz?

Devletin ele geçirilmesine nasıl aracı olabilirim? Atama, terfi yetkim mi var? Bunların nasıl geldiğini atama yapanlara sorun. irçok yerde FETÖ'nün sınav hileleri ortaya çıktı. O şekilde yerleştiler. Bazıları da bunları iyiniyetli bir cemaat sanıyordu. Benim tweetlerimin FETÖ'nün devlete sızmasıyla ya da darbeyle ne ilgisi var? Ben hükümet devrilsin mi demişim? Hayır! FETÖ Erdoğan'dan nefret ediyordu.

Ben hiçbir zaman Erdoğan'dan nefret etmedim. Hakkımda açılmış tek bir hakaret davası yok. FETÖ’nün amacını bildiğime, bu amaca yönelik suç işlediğime dair delil yok. Öncelikle benim suç işlemiş olmam lazım. Yolsuzluk iddialarına hedef olan bakanlar o zaman istifa ettirildi.

Kafam karıştı; darbe idiyse bu bakanlar neden istifa ettirildi? Ben örgütün gizli amaçlarını bilmiyordum. Ben yolsuzluk konusuyla ilgilendim. Beraat vermezseniz yaşıma, 16-17 aydır tutukluluğuma binaen tahliyemi istiyorum.