Abone Ol

NATO'dan flaş 15 Temmuz açıklaması!

Türkiye'ye ziyarete gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg önemli açıklamalarda bulundu.

NATO'dan flaş 15 Temmuz açıklaması!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'la görüştükten sonra gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı.15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret eden Stoltenberg, NATO'nun bu girişimi kınadığını yineledi.

15 TEMMUZ NATO'NUN TEMELİNE YAPILMIŞTIR

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Dışişleri Bakanı ile darbe girişiminin ilk saatlerinde görüşmüştük Türk demokrasisine yönelik bu saldırıyı kınadığımızı, NATO ve Türkiye dayanışmasının altını çizmiştik.Ülkelerimiz herhangi birinde demokrasiyi hedef alan her türlü saldırı, ittifakımızın mutlak temeline yapılmış bir saldırıdır Türk halkının darbe girişi karşısında durmasını sokaklara dökülmelerinni ve savunmalarını etkilenerek karşıladım. NATO'nun Türkiye'ye bu zorlu zamanlarda tam anlamıyla desteği mevcuttur" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE'NİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR

Türkiye'nin DEAŞ'la mücadele çabalarını memnuniyetle karşıladıklarını belirten NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin kendini savunma hakkı vardır. NATO ve müttefikleri koalisyon güçlerini destekliyor. DAEŞ'e karşı mücadelede desteği sürdüreceğiz" dedi.