Abone Ol

Nagehan Alçı Buket Aydın ve Kanal D'yi topa tuttu: Görevi prompterdan okumak olan kadın sunucu..

Nagehan Alçı, Ahmet Kural tarafından darp edilen Sıla Gençoğlu ile ilgili olarak yaptıkları haber nedeniyle Kanal D Haber'e eleştirilerini sürdürdü.

Görevi prompterdan okumak olan kadın sunucu..

Alçı, sunucu Buket Aydın'ın "Cuma günü soruşturma dosyasına giren ve olaydan sonra çekildiği iddia edilen görüntüleri kamuoyuna sunduk" açıklaması için "Yalan" dedi.

Alçı, "Sıla olayı ve biz kadınlara kurulan tuzaklar" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde şunları yazdı:

"Şu an Türkiye kadınlarının büyük çoğunluğu Sıla’yı feci şekilde döven Ahmet Kural’ın Kanal D Haber’de propagandasının yapılmasına haklı olarak çok öfkeli. Ama bence görevi sadece prompter okumak olan bir kadın sunucunun hedefe konması ve suçlanması da doğru değil. Bizler o prompterdaki kadın düşmanı ifadeleri yazan erkek egemen zihniyete odaklanmalıyız.

Keşke haber merkezlerini kadın ağırlıklı ekipler yönetebilse. Keşke sadece prompter okuyanlar kadın olmayıp, haber diline, yazımına ve üslubuna kadın damgası vurulabilse.

İşte zaten bunu yapabilsek gerçek bir devrim olacaktır. Erkek tahakkümcülüğünün maşası olarak kadın sunucuların kullanılmasının utancı da tarihe karışır böylece.

Pazartesi akşamı, bülten sunucusuna, herkesin gözünün içine baka baka "O görüntüleri dava dosyasından aldık" yalanını söylettiler. Halbuki Ahmet Kural’ın avukatının basına da yansımış beyanı var.

Diyor ki: "Sıla Gençoğlu’nun müvekkilim Ahmet Kural’dan şiddet gördüğünü iddia ettiği zamandan 18 saat sonra çekilmiş görüntüler haber kanallarında kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Haberde belirtildiği gibi görüntülerin savcılık dosyasına sunulduğu yönündeki ifadenin haber içerisinde sehven dile getirildiğini düşünmekteyiz.

Anılan görüntülerden, yayınlanmasının hemen ardından haberdar olmamız nedeniyle söz konusu görüntüleri haber kanalından elektronik posta ile yazılı olarak talep etmiş bulunmaktayız…

Diğer delillerimiz ile birlikte elde edilen bu yeni görüntüyü de yargı makamlarına 3 Aralık pazartesi günü sunabileceğiz."

Yazının tamamı için tıklayın