Abone Ol

Mustafa Önsel: Darbecilerle çatışıp dağa çıkacaktım!

“Başarılı olsalar önce bizi infaz edeceklerdi” diyen Balyoz mağduru emekli Albay Mustafa Önsel

Mustafa Önsel: Darbecilerle çatışıp dağa çıkacaktım!

Balyoz kumpası mağdurlarından emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel, kanlı kalkışmadan 3 ay önce, nisan ayında çıkan “Ağacın Kurdu, TSK'de Şakirtlerin İşgali mi? Fethullah'ın Askerleri” kitabında Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasını tek tek isim yazarak kamuoyuna duyurmuştu. Fethullahçı teröristlerin böyle bir girişim için hazırlık yaptığını daha önceki deneyimleri ve duyumları üzerinden tahmin ettiğini anlatan Mustafa Önsel, 15 Temmuz gecesini SÖZCÜ'ye anlattı:

Mustafa Önsel: Darbecilerle çatışıp dağa çıkacaktım! - Resim: 1

SOKAKLARA ÇIKTIK: Benim evim Ankara Anıttepe'de. Uçakların alçak uçuşu sırasında eve yakın bir yerdeydim. Bunun Fethullahçı bir kalkışma olduğunu anladım. Koşarak eve döndüm. Çocuklara ‘hemen hazırlanın çıkıyoruz' dedim. Herkes gerekli eşyalarını kısa sürede topladı. 20 dakika içinde dışarı çıktık. Daha önce Güneydoğu'da teröristlere karşı birlikte mücadele ettiğimiz yine emekli bir silah arkadaşıma da haber vermiştim. Onun arabasıyla süratle bulunduğumuz mahalden ayrıldık. Çocukları nispeten emniyetli bir yere götürüp bıraktım.

ÖNCE BİZİ İNFAZ EDECEKLERDİ: İki silahımı alarak arkadaşımla birlikte darbecilere karşı mücadele için sokağa çıktım. Bunlar başarılı olsaydı bir katliam yaşanacaktı. İlk olarak bizi infaz edeceklerdi. O yüzden bunlara asla teslim olmamaya ve mücadele etmeye, kanımızın son damlasına kadar çatışmaya karar verdik. Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet Müdürlüğü önünden geçerken yapılan saldırılara tanık olduk.

TESLİM OLMAYACAKTIM: O gece silahımı kullanmadım. Ancak darbeci teröristler başarılı olsalardı kesinlikle teslim olmayacaktım. Ankara'da direnemezsem kesinlikle dağa çıkacaktım. Birkaç yer belirlemiştim. Bunlardan biri Toros Dağları'ydı. Eğer bu teröristler başarılı olsaydı bu yerlerden birinde, Fethullahçılara karşı çarpışarak gidecektim.

sözcü