Abone Ol

Murat Gürvardar'dan ikinci İrem Helvacıoğlu açıklaması

"Kızım ve Ben" filminin yönetmeni ve senaristi Murat Gürvardar, filmin galasına katılmadığı için büyük tepki toplayan başrol oyuncusu İrem Helvacıoğlu'yla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Murat Gürvardar'dan ikinci İrem Helvacıoğlu açıklaması

İşte, o açıklama:

"6 Nisan 2018 (Cuma) günü vizyona girecek olan ve dün (3 Nisan) galasını gerçekleştirdiğimiz sinema filmimiz “Kızım ve Ben”in başrol oyuncularından İrem Helvacıoğlu’nun galada bulunamamasından doğan polemikler üzerine, bu açıklamayı yapmamın zorunlu olduğuna inanıyorum:

Öncelikle şunu belirtmek isterim; Sayın Helvacıoğlu, filmimizin ilk gösterimine, şu an rol almakta olduğu “Sen Anlat Karadeniz” adlı dizinin yoğun çekim takvimi dolayısıyla katılamamıştır (En azından bizim bildiğimiz budur).

Bu durum hem beni hem yapımcımızı hem de filmimize emek veren tüm dostlarımızı çok üzmüş olsa da bizler, İrem Hanım’ın, büyük bir heyecan ve tutku ile rol aldığı filmimizin galasında bizimle birlikte olmak ve mutluluğumuzu paylaşmak istediğini düşünmek ve buna inanmak istiyoruz.

Murat Gürvardar'dan ikinci İrem Helvacıoğlu açıklaması - Resim: 1Başrol oyuncusuz gala! Murat Gürvardar'dan İrem Helvacıoğlu'na sitem

Filmimizin gala tarihini iki buçuk ay öncesinden hem İrem Hanım hem de menajeri ile paylaşmamıza, yoğun dizi çekimleri nedeniyle hiçbir basın lansmanına katılmamasını anlayışla karşılamamıza, sadece galamıza katılım sağlamasının bizim için yeterli olacağını defalarca iletmemize rağmen İrem Hanım’ın, galamıza bir gün kala, katılamayacağını menajerleri aracılığı ile bizlere iletmesini ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Yapımcımız ve ben, bu durumu bile anlayışla karşılayarak, kendisine yeni bir teklif götürdük. Dizi çekimlerinin aksamaması adına ve kendisine destek olabilmek için ekibimiz ile birlikte çekimlerin yapıldığı Trabzon’da yeni bir Gala düzenleyebileceğimizi ve bize en azından 2-3 saatini ayırmasının yeterli olacağını belirttik.

Hatta ben, “Sen Anlat Karadeniz” dizisinin yönetmeni Sevgili Hocam Sayın Osman Sınav’ı bizzat arayarak, kendisinden anlayış göstermesini rica ettim. Ancak maalesef, olumlu bir yanıt alamadım.

Değerli Hocam’a olan saygımdan dolayı bir kez daha üstelemedim ama İrem Hanım’dan, filme emek veren tüm dostlarımız ve kendisini seven hayranları adına, Osman Hocamız ile bir kez daha konuşması ve özel izin almasını talep ettim.

Ancak kendisi, bunu yapamayacağını belirtti ve yine taleplerimize rağmen, kendisine ait hiçbir sosyal medya platformundan galamızla ilgili paylaşım ve bilgilendirme yapmadı!

Bunun takdirini de yine kamuoyuna bırakıyorum, ancak bu durumun, emek verdiğimiz, geliri şehit çocuklarına bağışlanacak olan ve dün galada seyircimizin büyük bir beğeni ile izlediği filmimiz hakkında olumsuz düşüncelerin oluşmasına sebebiyet vermesinden korktuğum için şunu özellikle vurgulamak istiyorum:

Sayın İrem Helvacıoğlu, filmimizin senaryosunu okuduğu ilk andan itibaren bu filmde oynamak için çok istekli olduğunu bizzat şahsıma iletmiştir. Anlaşma sağlandıktan sonra ise film çekimleri boyunca ve sonrasında çok mutlu ve heyecanlı olduğunu defalarca bizlere iletmiştir. Ben, çok değer verdiğim başrol oyuncumdan, bu heyecanını gala sürecinde de sürdürmesini beklerdim. Ancak ne yazık ki, bunu yapmadı ya da yapamadı!

Belki kendisi bir açıklama yapar da, bunu hep birlikte öğrenebiliriz!

Saygılarımla... "