Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl'da oyuncu seçimleri nasıl yapılıyor?

MEDYAFARESİ ÖZEL- Ekranların fenomen dizisiyle ilgili iddiaya yapımcı firma Tims Productions'dan açıklama geldi.

Muhteşem Yüzyıl'da oyuncu seçimleri nasıl yapılıyor?

İşte Tims Productions’dan gelen o açıklama

Muhteşem Yüzyıl dizisi bölüm oyuncu seçimleri İstanbul’da yapılan audition çekimlerince belirlenmektedir.

İstanbul dışında ikamet eden oyunculara da fırsat verebilmek adına, karakter için belirlenen sahneyi, bağlı bulunduğu bir ajansı var ise, ajansına ya da kendisine audition çekip gönderme imkanı sunulmuştur.Yazarlarınızdan Anibal Güleroğlu’nun yazısında bahsi geçen durum da bu şekilde gerçekleşmiştir.

İstanbul dışında yaşayan oyuncunun kendi çektiği audition, İstanbul’da ekip tarafından çekilen diğer oyuncuların audition sahneleriyle birlikte değerlendirilmiş, seçilen kişi sadece bu deneme çekimindeki performansından dolayı  diziye dahil olmuştur.

Diziye dahil olan oyuncu da bahsi geçen diğer kişiyle aynı cast ajansına bağlıdır.
Tüm hukuksal haklarımızı saklı tutmak kaydıyla, kamuoyunun bilgisine sunarız.

Tims Productions

Anibal Güleroğlu’nun o iddiası neydi?

Güleroğlu, bir arkadaşının başına gelen olayı şöyle aktarmıştı..

’’Muhteşem Yüzyıl’da bölüm oyunculuğu için yönetmen eşliğinde ve set ortamında deneme çekimi yapmak yerine tekst yollayıp ’Kendi başına çek, bize gönder’ dendiğini söyleyen sanatçı, pek taraftar olmasa da menajerinden dolayı bunu iki kez denemiş. Canlandırması çok beğenildiği halde netice koca bir sıfır. Sebep? İnsanın rakibi, sultanın arkadaşı olunca denizleri aşıp büyü yapmak da zorlaşıyor tabi!
’Kendin çek’ formülünü, deneme çekimine masraf yapmadan adam savmak için kullananların oyunculuğu basite indirgemesi bir yana rol için başvuranı zora soktuğu aşikâr.’’

Anibal Güleroğlu’nun yazısının tamamını okumak için tıklayın..