Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Sultan Ahmed'in ölüm sahnesi olay oldu

Muhteşem Yüzyıl Kösem 28 Nisan 2016 Perşembe akşamı yayınlanan 24. son bölümü final sahneleri diziye damgasını vurdu.

Sultan Ahmed'in ölüm sahnesi olay oldu

Star TV'nin ilgiyle izlenmeye devam eden dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem 24. bölüm bu akşam ekrana geldi. Tarihi konuların işlendiği dizide entrikalar, taht kavgaları ve sultanların savaşı bitmek bilmiyor. Dizide şimdide bir cariye tarafından zehirlenen Sultan Ahmed'in sonunun ne olacağı merak ediliyordu.

Twitter'da #SultanAhmedinVedası hashtagiyle paylaşım rekorları kıran dizide Sultan Ahmed'in ölüm sahnesi izleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Sultan Ahmed'in ölüm sahnesi olay oldu - Resim: 1Muhteşem Yüzyıl Kösem

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM 24. SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Safiye Sultan tarafından hareme getirilen cariyenin zehirlemesi ile ölüme adım adım yaklaşan Sultan Ahmed, son günlerini yaşıyordu. Sultan Ahmed'i kaybetmekten korkan Kösem, Sultan Ahmed'i iyileştirmek için elinden geleni yaptı.

Öte yandan Sultan Ahmed, İskender'in şehzade olduğunu öğrenmesi ile derhal yanına getirilmesini emrediyor.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Sultan Ahmed'in ölüm sahnesi olay oldu - Resim: 2Beren Saat 7 ay sonra Instagram'a geri döndü

Bunu duyan Safiye Sultan, oğlunu kurtarabilmek için kendi canını feda ediyor. Sultan Ahmed ise; İskender hakkında herkesin şoke olacağı bir karar verecektir.  Ahmed, şehzade Mustafa'nın durumuna tanık oluyor ve bu durum onu kahretti.

Bu iki kardeşin hesaplaşması ise herkesi haddinden fazla üzüyor. Adım adım ölüme yaklaşan ve artık ölümü kabullenen Sultan Ahmed, Kösem'e oldukça değerli bir hediye verdi. Bu hediye ise; Kösem'in özgürlüdür. Kösem'e özgürlüğünü veren Sultan Ahmed, Kösem ile nikahlandı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de Sultan Ahmed'in ölüm sahnesi olay oldu - Resim: 3Kösem Sultan'ı kim öldürdü?

Özgürlüğüne kavuşan ve Sultan Ahmed ile nikahlanan Kösem, hayatının en mutlu sabahına uyanmıştı. Ancak bu sabah hayatının en büyük acısını yaşayacaktı. Sultan Ahmed'in bu zamansız ölümü ile büyük acı duyan Kösem için artık hayat durmuştur.