Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de şok sahne

Muhteşem Yüzyıl Kösem’de artık Beren Saat dönemi başlıyor. Muhteşem Yüzyıl Kösem’e normalde 9. bölümde girmesi planlanan Beren Saat yapımcının kararıyla diziye erken dahil oluyor. Kösem Sultan’ı canlandıracak olan Beren Saat 7. bölümde diziye katılıyor.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de şok sahne

Beren Saat'in ilk kez sahneye çıkacağı 7. bölümde sarayda entrikalar da artıyor. Kösem'in yükselişi Hülya Avşar'ın canlandırdığı Safiye Sultan'ı rahatsız ediyor..

Yeni sezonun en çok konuşulan dizisi Muhteşem Yüzyıl’da artık Beren Saat dönemi başlayacak. Diziye 9. Bölümde dâhil edilmesi beklenen Beren Saat, dizi yönetmenin yaptığı değişiklik ile birlikte sürpriz bir şekilde diziye dâhil edildi. Beren Saat bu akşam Kösem’in 7. Bölümü ile ekran karşısında olacak.

Muhteşem Yüzyıl Kösem'de şok sahne - Resim: 1Muhteşem Yüzyıl kösem 7. Fragmanı

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM SON BÖLÜMDE NELER OLDU?

Ahmed çiçek hastalığına yakalanıyor! Safiye Sultan, şehzade Mustafa’yı tahta çıkarmak için Halime ile anlaşma yapıyor! Taht hazırlığı sürerken, şehzade Mustafa da hastalığın pençesine düşüyor! Ve hanedan, eşi görülmemiş bir krizin eşiğine geliyor! Anastasia, hayatını hiçe sayıp aşkı için mücadele ediyor!

Şahin Giray tahta çıkmak için gün sayarken, hanedanı kurtaracak yeni bir umut yeşeriyor! Ancak Halime, verdiği emirle son umudu da yok ediyor! İktidarını kaybetmek istemeyen Safiye, yeni taht adayını açıklıyor! Herkesi şok edecek bu isim, yeni bir savaş başlatıyor! Şehirde başlayan isyan, sarayın kapılarına dayanıyor! Anastasia, Safiye’nin gerçek yüzüne tanık oluyor! Sarayda sıkışıp kalan hanedan ölümü beklerken, Anastasia herkesin kaderini değiştirecek bir karar alıyor!

Ahmed’in çiçek hastalığına yakalandığı anlaşılınca, Handan için tüm umutlar tükenir. Safiye Sultan ise hiç vakit kaybetmeden şehzade Mustafa’yı tahta çıkarmak için Halime ile anlaşır. Halime’nin beklediği gün nihayet gelmiştir.



Şehzade Mustafa’nın da hastalanmasıyla, hanedan yok olma tehlikesiyle karşı karşıya gelir. Safiye bu krize Fahriye’nin neden olduğunu öğrenince yıkılır. Köşeye sıkışan Safiye sürpriz bir hamle yaparak yeni taht adayını açıklar.

Hastalık haberinin yayılmasıyla, şehir yangın yerine döner. Saray halkı ölümle burun burunadır. Bu zor sınavda, Anastasia ilk kez Safiye’nin gerçek yüzünü görür. Anastasia için kaderin iplerini eline almanın vakti gelmiştir!

BEREN SAAT KİMDİR?

Beren Saat 26 Şubat 1984'de dünyaya geldi. Ankara'da doğup büyüdü. Başkent Üniversitesi'ne gittiği dönemde katıldığı Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında ikinci olarak Tomris Giritlioğlu'nun dikkatini çekti. Böylece profesyonel oyunculuğa başladı.

İlk deneyimini Aşkımızda Ölüm Var (2004) dizisiyle kazanan Saat, ilk başrolünü de Tomris Giritlioğlu'nun hazırladığı "Aşka Sürgün (2005–06)" dizisinde üstlendi. Ardından sırasıyla "Hatırla Sevgili (2006–08)", Aşk-ı Memnu (2008–10)", "Fatmagül'ün Suçu Ne?" (2010–12) ve "İntikam (2013–14)" dizilerinin de başrollerini oynayarak ününü pekiştirdi. Bu dizilerden özellikle "Aşk-ı Memnu", zaman zaman çeşitli eleştirilere maruz kalmasına rağmen Türkiye'de izlenme rekorları kırarak gündeme oturdu ve Türkiye dışındaki pek çok ülkede de yayınlandı. Aynı şekilde "Fatmagül'ün Suçu Ne?" de çeşitli eleştirilere maruz kaldı ancak kadın haklarına dikkat çekmesi sayesinde övüldü. Saat, dizi projelerinin yanı sıra pek çok sinema filminde de yer aldı. 2009'da gösterime giren Güz Sancısı filmiyle ilk sinema oyunculuğunu yaptı. "Gecenin Kanatları (2009)", "Gergedan Mevsimi (2012)" ve "Benim Dünyam (2013)" filmleri ise yer aldığı diğer filmler oldu.