Abone Ol

Muhteşem Yüzyıl Kösem yayından kaldırılacak mı?

Büyük umutlar ile izleyici karşısına çıkan Kösem Sultan beklentiyi karşılamadı. Muhteşem Yüzyıl dizisinde yakalanan başarı, Kösem’de yakalanamadı.

Muhteşem Yüzyıl Kösem yayından kaldırılacak mı?

Beren Saat'in Kösem Sultan sessizliği

Özlem Kumrular: Beren Saat'ten Kösem Sultan olmaz

KALDIRILMASI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Muhteşem Yüzyıl Kösem ilk bölümünün yayınlanmasının ardından; Tarihte Kadınlar Saltanatı olarak geçen evreyi anlatması ve Kösem Sultan’a odaklanması sebebiyle bazı kesimler tarafından tepki çekti. Dizinin yayından kaldırılmasına yönelik de sanal ortamda imza kampanyası başlatıldı.

REYTİNGLER DE BEKLENENİN ALTINDA

İlk bölümüyle sosyal medyada trend topic olan dizi, o günün sosyal medya da en çok konulşulanlarından oldu. Ancak ilerleyen bölümlerde aynı başarıyı yakalayamadı. Kösem’ geçen haftak ilk bölümüyle Total’de 5,88 reytingle Kurtlar Vadisi Pusu’nun ardından ikinci olmuş, 8,8 reytingle AB grubundaysa akşamın birincisi olmuştu. Dizi, Muhteşem Yüzyıl’ın başlangıç performansının gerisinde kalmıştı. Yayınlandığı ilk hafta totalde 2, ve AB grubunda 1. olan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan ikinci haftasında bir düşüş yaşamış, total sıralamada 7. olsa da; AB’de gelen 1.’lik yapımcılaları umutlandırmışt.19 Kasım’da televizyon yapımlarının kıyasıya mücadele ettiği yarışta ‘Muhteşem Yüzyıl Kösem’ AB grubunda birinci olurken, Total’de ilk haftaya göre büyük düşüş yaşayarak yedinci oldu. 26 Kasım reyting sonuçlarında Muhteşem Yüzyıl Kösem Total’de ancak 9’uncu sırada yer bulabildi. AB grubunda ise ikinci oldu. Kurtlar Vadisi Pusu ise Total’de 1’inci oldu. 3. bölümünde 9’uncu sıraya kadar düşen dizinin yayından kaldırılacağı konuşuluyor.

DİZİYİ BEREN SAAT Mİ KURTARACAK?

Cengiz Semercioğlu, bugünkü yazısında, diziye 8. veya 9. hafta girmesi beklenen Beren Saat’in; daha erken girmesi planlanıyormuş. Önümüzdeki hafta ilk kez Kösem’in setine dahil olacak Saat’in, 3. bölümü yayınlanan diziye 6. veya 7.bölümden dahil olacağı konuşuluyormuş.

MUHTEŞEM YÜZYIL’IN REYTİNGLERİ NASILDI?

2011 yılında ekranlara gelen Muhteşem Yüzyıl, Total de gün ikincisi, AB kategorisinde ise birinci olarak başlamıştı. 3 yıl süren dizi, Total’de 9.5 reytingle gün birincisi olarak veda etmiş ve yayınlandığı ilk günden, bitişe karar yükseliş kaydetmişti.

Kaynak: Sözcü.com.tr