Abone Ol

Muharrem İnce'den NTV'ye tarihi gol: Asıl sizin ikinci turda tavrınız ne olacak?

Muharrem İnce, canlı yayında NTV'ye çaktı. İnce: "Erdoğan 16 miting yapmış, Erdoğan'ın 16 mitingini de kesintisiz yayınlamışsınız. Ben 77 miting yapmışım, bir tanesini tam yayınlamamışsınız. Asıl ben merak ediyorum sizin ikinci turdaki tavrınızı" dedi.

Muharrem İnce'den NTV'ye tarihi gol: Asıl sizin tavrınız..

İnce'nin konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Yarın İstanbul'dayım. Sonra Diyarbakır'a gideceğiz. Bir aksilik olmazsa 106 miting yapacağız.

(Önceden hazırlıklı mıydı) CHP Genel Başkanlığı'na aday olmuş bir insan olarak, 16 yıllık milletvekilliği tecrübesiyle kadro kurmak 36 günün işi değil elbette.

Mizah siyasetin vazgeçilmezidir. Mizah olmazsa hoyrat olursunuz. Mizah olmazsa meydanlarda çöp dersiniz, tezek dersiniz...

12 genç var, iyi üniversiteden mezun. Zeki çocuklar bunlar. Videolar hazırlıyorlar, klipler hazırlıyorlar. Kendi aralarında takma adları da var: Onuncu kat...

Ben öyle prompter falan kullanmıyorum. Küçük notlar alıyorum. Zaten o bilgiler hafızamızda var. Arkada müthiş bir kadro var. Önde yorulmamış bir kişi var ama arkada müthiş bir kadro var.

(Kandil'e operasyon) Çok üzülüyorum, Davul zurnayla operasyon olur mu? Bu ne demektir. Ben geleceğim kaç demektir. Erdoğan'ın derdi Kandil falan değil. Derdi seçim.

Kandil sınırımıza 110 kilometre mesafede. Sizin İran ile anlaşma yapmadan, ABD ile anlaşma yapmadan operasyon yapamayacağınızı ben biliyorum. Erdoğan'ı ciddiyeti davet ediyorum. Sen seçimde 2 tane oy fazla alacaksın diye, orduyu yıpratma. Derdin ne senin, operasyon yapmak mı, oy almak mı?

Ben Fethullah Gülen'i usulüne uygun istemedi dedim. İstedik dediler. Muharrem İnce gelsin dosyaları ona açalım dediler. Arkadaşlarım gitti, rapor hazırladılar.

Buna göre, 120-125 klasör 85 klasör gibi laflar ettiler. Arkadaşlarım dediler ki 27 klasör. Üç kopya şeklinde hazırlanmış ama belgeler 27 klasör.

İkincisi 7 dosya var. Bunların dördü 15 Temmuz öncesindeki olaylarla ilgili. Mesela birisi Selam-ı Tevhid davası. Dosyasının Adalet Bakanlığı'na gelişi 28 Ocak 2016. Henüz 15 Temmuz olmamış. Altı 6 bu dosya beklemiş. ABD'ye gönderilmemiş. Ne zaman gönderilmiş 15 Temmuz olmuş, 4 gün sonra gönderilmiş. Dosya gelmiş. 6 ay neden bekletilmiş. Göndermeme emrini Recep Erdoğan mı vermiş.

Polis meslek yüksek okullarının çalınma 8 Haziran 2015'te hazırlanmış gelmiş bakanlığa 19 Temmuz'da gönderilmiş ABD'ye. 7 ay sonra verilmiş, neden? Elden belge verdik diyorlar Bunları sordu arkadaşlarımız onları göstermiyorlar.

ABD'ye gönderilen dosyalardan bazıları 2011'e ait. Milat 17-25 Aralık değil miydi? Siz Türkiye'de 17-25 Aralık milat diye konuşursanız iade için 2011'deki dosyayı nasıl gönderiyorsunuz.2012 yılında bazı milletvekilleri Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret etti. Suç tarihini 2011'den başlatırsanız. 2012'de bazı milletvekilleri Gülen'i ziyaret ederse. Sonra bu milletvekillerini yeniden aday gösterirseniz ABD size inanmaz.

ABD kesin delil istiyor. Darbeyi enişteden öğrenmişsin. Soruları çalanlarla Fethullah Gülen arasında kesin delil ortaya koy diyor ABD. Bunu koyamamışsın. İki ABD şunu soruyor: Adil Öksüz'ü elinden neden kaçırdın.

Gülen'in iade edilmesini istemiyorlar. ABD, Gülen'i vermek istemiyor. Erdoğan da almak istemiyor.

15 Temmuz olmasaydı, bu iade taleplerinin hiçbiri oılmayacaktı. ABD'de bunu görüyor. ABD o dosyaları neden beklettin, demek ki senin bunlarla ortaklığın var diyor.

ABD ile hiç olmadığım kadar yakınız diyorsun ama ABD vermiyor, bu nasıl dünya liderliği. ABD vermek istemiyor, bunlar da alşmak istemiyor.

Eğer darbe girişimi olmasaydı Gülen korunuyor olacaktı.

FETÖ'yü temizlersen AKP'nin yarısı gider zaten. Bütün millet bunları biliyor. Bunlar hala kucak kucağa. Birlikte ihanet ettiler. Ne zaman FETÖ bunlara ihanet etti, o zaman kavga başladı. FETÖ'yü 15 kat büyüttüler. Akın Öztürk'ü Hava Kuvvetleri Komutanı yapmak için 60 generali emekli yaptılar. TİB'i kurdular tepeden çaycısına kadar hepsi FETÖ'cü çıktı.

APOLET SÖKME TARTIŞMASI

30 Ağustos'ta emekli ederim. Orada Erdoğan orduyu övmüyor, bayrağı övmüyor orada Erdoğan beni eleştiriyor paşa da alkışlıyor. Biz Balkanları ordunun siyasete karışması yüzünden kaybettik. O paşa yetenekli olabilir hiç itirazım yok. Ben Ak Partili kardeşlerime şu soruyu soruyorum? Birinci Ordu Komutanı ben Erdoğan'ı eleştirirken alkışlıyor bunu bir kendi vicdanlarına sorsunlar.

Sen Apo'ya mı takacaksın söktüğün apoletleri diyor. Ben Apo'yu tanımam ama sen Ergenekon'da Balyoz'da söktüğün apoletleri FETÖ'ye mi taktın?

Askerin başına çuval geçirildiğinde 'ne notası müzik notası mı' dedin. Sen askeri ne zaman bu kadar sevdin Erdoğan?

Erdoğan benim rakibim öbürünü alkışlayacaksın beni yuhalama anlamına gelir. Askerin morali var da siyasetçinin morali ne olacak? Paşa alkış yapacaksa Erdoğan'a çıkaracak üniformasını öyle gelecek.

İNCE'DEN NTV'YE: İNSAN BİR MİTİNGİMİ TAM VERİR

(24 Haziran'da ikinci tur) Mesela sizin ikinci turda tutumunuz nasıl olacak? Mesela ben 77 miting yapmışım Erdoğan 16 miting yapmış. Benim hiçbir mitingim baştan sona verilmemiş. Erdoğan'ın 600 vekille birlikte tek tek fotoğraf çektirmesini bile vermişsiniz.

Sizin tutumunuz nasıl olacak ben de onu merak ediyorum. İnsan hiç olmazsa bir mitingi tam verir. Sadece NTV'ye söylemiyorum bunu bütün kanallara söylüyorum.

Allah aşkına birisi çıksın desin ki, hangi tv Erdoğan'ın bütün mitinglerini tam vermiş benim mitingleri mi ne kadar vermiş?

Birinci turda kazanacağız. Birinci turda kazanma hedefim var.

'MİLLET İTTİFAKININ ÇOĞUNLUKLA İLGİLİ DERDİ YOK'

(Meclisin durumu) Millet İttifakının çoğunlukla ilgili bir derdinin olduğunu düşünmüyorum. Ben hep barış diyorum uzlaşma diyorum. Benim de grup başkanvekili olduğum zaman Ticaret Kanunu çıkardık. Ben muhalefet etseydim çıkaramazdı Ak Parti. Ben cumhurbaşkanlığımda onların da memleketin iyiliği için destek olacağına inanıyorum.

BİR GÜNDE DOLAR DÜŞECEK

Erdoğan yeniden kazanırsa karanlık bir Türkiye görüyorum. Dolar yükselecek, ekonomi kötüleşecek… Benim adaylığımla birlikte ben sokaklarda bir ışık görüyorum. Ben bir günde doların düşeceğine inanıyorum. Kamu mali disiplinini sağlayarak. Devletin tasarruf etmesiyle milletin değil! Yazlık saraylar, 3000 koruma… bunlar olmayacak."

YAYIN BAŞLAMADAN GÜNDEMİN BİRİNCİ SIRASINA OTURDU

Özellikle yandaş kanallarda katıldığı canlı yayınlar reyting rekorları kıran ve sorulara verdiği yanıtlarla bir canlı yayın fenomenine dönüşen cumhurbaşkanı adayı İnce, NTV yayınına saatler kala sosyal medyada gündemin en tepesine oturdu.

İnce'nin NTV programı için oluşturulan #Muharremİnce21deNTVde etiketine binlerce mesaj yazıldı.