Abone Ol

Moody's Koç Holding, Turkcell ve Doğuş Holding’in kredi notunu düşürdü

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'den 7 şirket ve 2 belediyenin notunu düşürdü.

Moody's Koç Holding, Turkcell ve Doğuş Holding’in kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu 'Ba1'den 'Ba2'ye düşürdü; not görünümünü 'negatif'ten 'durağan'a çevirdi.

Türkiye'nin ''yatırım yapılabilir'' olan ülke notu, son iki sene içinde ikinci dereceden ''çöp'' (junk) seviyesine inmiş oldu.

Ahval'in haberine göre bunun üzerine 17 Türk bankasının kredi notunu da düşürdü. Hükümet ise bu kararların etkisi olmayacağı görüşünü öne sürüyor.

Ancak Moody's Türkiye’ye yönelik negatif kararlarına yenilerini eklemeye devam ediyor.

Son açıklama piyasaları ciddi manada endişeye sevk etmiş durumda. 7 Türk şirketi ve 2 belediyenin de notu düşürüldü.

Para Analiz’de yer alan habere göre Moody’s, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notlarını Ba1’den Ba2’ye revize etti.

Kredi notları düşürülen şirketler ise; Anadolu Efes, Coca Cola İçecek, Koç Holding, Turkcell ve Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK). Bu şirketlerin notları yatırım yapılabilir en alt düzey olan Baa3’ten Ba1’e, yani spekülatif olarak adlandırılan düzeye indi.

Moody’s ayrıca Doğuş Holding ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) kredi notlarını bir kademe indirerek Ba1’den Ba2’ye düşürdü. Kuruluş Şişecam’ın ve Tüpraş’ın kredi notlarını ise Ba1, Erdemir’in notunu Ba2 olarak teyit etti.