Abone Ol

Moldovalı kız polis ekip aracında tecavüze uğradı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında geçen yıl A.G.’yi teşhis işlemi için çağırdı.

Moldovalı kız polis ekip aracında tecavüze uğradı

İstanbul’da, iki yıl önce kente geldiği ilk günden itibaren seri halde tecavüze uğradığı şikâyetiyle polise başvuran Moldovalı A.G. adlı genç kadınla ilgili, tam iki yıl sonra bir polise dava açıldı.

A.G. ifadesinde, kaybolduğu dört gün boyunca farklı adreslerde biri polis dört kişinin tecavüzüne uğradığını ileri sürdü. Bugün 23 yaşında olan A.G., 7 Aralık 2014’te annesiyle Şişli’den metroya binerek, Taksim’e gittiğini, metroda annesini kaybedince Türkçe bilmediği için yanlışlıkla HAVAŞ otobüsüyle Atatürk Havalimanı’na gittiğini ifade etmişti.

Genç kadın, bunu takip eden dört günde, önce iç hatlar kapısı önünden kendisini çalılıklara çeken siyah kısa saçlı, esmer, kırmızı ‘V’ yaka yelekli, genç bir şahsın, daha sonra da biri yardım için sığındığı polis ekip aracında olmak üzere, çeşitli yerlerde 3 kişinin daha tecavüzüne uğradını iddia etti.

DAVA AĞIR CEZADA
Genç kadın, kendisine tecavüz eden A.K. adlı polisi teşhis etti. Bunun üzerine polis memuru A.K. hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarından iddianame düzenlendi. Bakırköy 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi, dosyayı yetkisizlik kararıyla İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.