Abone Ol

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Takım, EURO 2016 D Grubu'nda 3. ve son maçına çıkacak. Saat 22.00'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak Milli Takım'da hedef mutlak galibiyet. Peki Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

Türkiye-Çek Cumhuriyeti maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2016'da İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti ile birlikte D Grubu'nda mücadele eden Türkiye, turnuvadaki 3. maçında, Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Hırvatistan ve İspanya ile olan grup maçları kaybeden A Milliler, Çek Cumhuriyeti'ni yenip, 'en iyi 4 grup 3.sü'nden biri olarak son 16'ya kalmak istiyor.

Peki Çek Cumhuriyeti-Türkiye maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı olarak yayınlanacak?

Ay-yıldızlılar, gruptaki son karşılaşmasını bugün 22.00'de Lens'in Felix-Bollaert Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile oynayacak. Çek Cumhuriyeti-Türkiye karşılaşması TRT 1 ekranlarından canlı yayınla şifresiz olarak yayınlanacak.

MAÇI İSKOÇ HAKEM YÖNETECEK

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Lens şehrinde Bollaert-Delelis Stadyumu'nda TSİ 22.00'de başlayacak maçta İskoç hakem William Collum düdük çalacak.

Collum'un yardımcılıklarını vatandaşı Damien MacGraith ve İrlandalı Francis Connor'ın yapacağı belirtildi.

İskoç hakem Collum turnuvada daha önce A Grubu'nda ev sahibi Fransa'nın son dakika golleriyle Arnavutluk'u 2-0 yendiği maçı yönetmişti.

TERİM'İN ROTASYON YAPMASI BEKLENİYOR

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti maçına farklı bir ilk 11 ile çıkabilir.

Hırvatistan ile yapılan ve 1-0 kaybedilen karşılaşmanın ilk 11'inde tek değişiklik yaparak A Milli Takım'ı İspanya karşısına çıkaran deneyimli teknik adam, bu müsabakadan da alınan 3-0'lık yenilginin ardından ilk 11'de değişikliğe gidebilir.

ÇEKLERİN KAPTANI TURNUVAYI KAPATTI

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda Türkiye'nin rakibi Çek Cumhuriyeti'nde takım kaptanı Tomas Rosicky, sakatlığı nedeniyle turnuvayı kapattı.

EURO 2016'nın resmi twitter adresinden yapılan açıklamaya göre, Çek Cumhuriyeti takım doktorları, deneyimli oyuncunun Hırvatistan maçında arka adalesinden yaşadığı sakatlık nedeniyle turnuvanın geri kalanında forma giyemeyeceğini bildirdi.

PUAN DURUMU

EURO 2016'da üçüncü maçlar öncesinde D Grubu'nda, İspanya 6, Hırvatistan 4, Çek Cumhuriyeti 1 puan alırken, Türkiye puan alamadı.

GRUPTAN ÇIKMA HESAPLARI KARIŞIK

A Milli Takım'ın en iyi 4 grup üçüncüsünden biri olarak gruptan çıkması için birçok ihtimalin gerçekleşmesi gerekiyor.

Milliler, sahadan galibiyetle ayrılamaması durumunda turnuvaya veda edecek. A Milli Takım'ın Çek Cumhuriyeti'ni yenmesi halinde, devreye diğer gruplarda alınan skorlar girecek.

Bu durumda, A Grubu'nda takımlar tüm maçlarını yaparken, A Milli Takım 3. sıradaki Arnavutluk'u geçebilmek için 2 farklı galibiyete ihtiyaç duyuyor.

Diğer gruplardaki sonuçlar, oynanacak son maçlardan sonra ortaya çıkacak.

ÇEK CUMHURİYETİ DE KAZANMAK İSTİYOR

Grupta ilk iki maçta 1 puanı bulunan Çek Cumhuriyeti de karşılaşmadan galip ayrılarak, üst tura yükselmeyi hedefliyor.

İlk maçında İspanya'ya 1-0 kaybeden Çekler, ikinci karşılaşmasında Hırvatistan karşısında 2-0 geriye düşmesine rağmen skoru 2-2'ye getirerek sahadan bir puanla ayrıldı.

Çekler, Türkiye'yi iki farklı yener, İspanya'da Hırvatistan'ı mağlup ederse Çek Cumhuriyeti averaj hesabına bakmadan grubu 2. tamamlayarak adını üst tura yazdıracak.

Grubun diğer maçında ise Hırvatistan ile İspanya TSİ 22.00'de karşılaşacak.


TÜRKİYE MAÇINA HÜCUM AĞIRLIKLI KADRO!

Çek Cumhuriyeti'nin 52 yaşındaki teknik direktörü Vrba, Türkiye karşısında kadroda değişikliğe gideceğini aktararak "Tomas Rosicky'nin sakatlığı ve bazı futbolcuların Hırvatistan maçında ortaya koyduğu düşük performans nedeniyle ilk 11'de başka isimlere şans vereceğim. Bir üst tura çıkabilmemiz için Türkiye'yi yenmeliyiz. Bu yüzden Türkiye karşısında hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıkacağız" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, HÜCUM ETMEK ZORUNDA"

Vrba, Türkiye'nin kazanmak için hücum etmek zorunda olduğunu dile getirerek, "Türkiye hücum etmek ve kazanmak zorunda. Kazanmaya ve gruptan çıkmaya çalışacaklar. Beraberlik, onlara yetmeyecek. Hücum edecekler ve etmek zorundalar" değerlendirmesinde bulundu.


ÇEK CUMHURİYETİ'NDE TANIDIK İSİMLER

Çek Cumhuriyeti'nin kadrosunda geride kalan sezonda Türkiye'de forma giyen 4 isim bulunuyor.

Bursaspor'da forma giyen Tomas Sivok ve Tomas Necid ile Kasımpaşa'da oynayan David Pavelka, bugün görev almaları halinde Türkiye'ye karşı mücadele edecek. Geride kalan sezonu Fenerbahçe'de tamamlayan ve Sparta Prag'a transfer olan Michal Kadlec de Türkiye karşısında görev bekleyecek.


TÜRKİYE EURO 2016'YA NASIL KATILDI?

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in çalıştırdığı ay-yıldızlı ekip, şampiyonaya elemelerin en iyi grup üçüncüsü olarak katıldı.

Eleme grubunda Çek Cumhuriyeti, İzlanda, Hollanda, Kazakistan ve Letonya ile A Grubu'nda yer alan Türkiye, yaptığı 10 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Rakip filelere 14 gol gönderen ay-yıldızlı oyuncular, kalesindeki 9 gole engel olamadı. A Milli Takım, eleme müsabakalarında 18 puan toplayarak, A Grubu'nu 3. bitirdi ve 9 grubun en iyi üçüncüsü olarak şampiyona bileti aldı

TÜRKİYE İLE ÇEK CUMHURİYETİ 10. MAÇA ÇIKIYOR

Türkiye ile Çek Cumhuriyeti A milli futbol takımları, Fransa'da bugün yapacakları 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu üçüncü ve son maçıyla 10. kez karşı karşıya gelecek.

Türk Milli Futbol Takımı, Çek Cumhuriyeti ile 6'sı özel, 3'ü resmi olmak üzere 9 kez karşılaştı, bu müsabakaların 5'ini yitirdi, 3'ünü kazandı, birinde de berabere kaldı.

Bu maçlarda 11 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde ise toplam 20 gol gördü.

İLK MAÇ 1994'TE

İki ülke milli takımları ilk kez 23 Şubat 1994'te, İstanbul İnönü Stadı'nda karşılaştı.

Ertuğrul Sağlam'ın 7. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen milliler, daha sonraki dakikalarda Novotny, Nemecek ve Siegl'ın (2) gollerine engel olamayınca, sahadan 4-1 yenik ayrıldı.

26 Mart 1996'da Ostrava'da yapılan maçta Türkiye, bu kez 3-0 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti'nin gollerini Suchoparek ve biri penaltıdan olmak üzere Kuka (2) attı.

30 Nisan 2003'te Teplice'de yapılan karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti, Rosicky, Koller, Smicer ve Baros'un golleriyle 4-0 kazandı.

İki ülke A milli futbol takımları 1 Mart 2006 tarihinde İzmir'de karşı karşıya geldi. Atatürk Stadı'nda 2-2 biten maçta Çek Cumhuriyeti, Poborsky'nin penaltıdan ve Stajner'in golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen Türkiye, Ümit Karan'ın son dakikalardaki iki golüyle beraberliği yakalamayı başardı.

MİLLİLER 540. KARŞILAŞMASINA ÇIKACAK

A Milli Futbol Takımı, Fransa'da düzenlenen 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda Çek Cumhuriyeti ile bugün yapacağı üçüncü maçla 540. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 93 yıllık tarihinde 282'si resmi, 257'si özel olmak üzere geride kalan 539 maçta, biri hükmen olmak üzere 203 galibiyet aldı, 123 kez berabere kaldı, 213 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 231'i deplasmanda, 230'u evinde, 78'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 708 gol attı, kalesinde 787 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne dek 86 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 539 karşılaşmanın 461'ini Avrupalılarla, 30'unu Asyalılarla, 23'ünü Amerikalılarla, 22'sini Afrikalılarla, 3'ünü de Okyanusya kıtası temsilcileriyle yaptı.