Abone Ol

Milli Piyango bileti helal mi haram mı? İşte Diyanet'e göre Piyango'nun uhrevi durumu!!!

Yılbaşı çekilişine az bir zaman kala gündeme gelen "Piyango haram mı, helal mi?" tartışması için Diyanet İşleri'nden Prof. Yeprem açıklama yaptı. İşte Diyanet'e göre piyango:

Milli Piyango bileti helal mi haram mı? İşte Diyanet'e göre Piyango'nun...

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Yeprem, İslam dininin şans oyunlarına olumlu bakmadığını, haram olduğunu söyledi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkan Vekili Prof. Dr. Saim Yeprem, İslam dininin şans oyunlarının hiçbirine olumlu bakmadığını belirterek, "İslam dinine ve kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'e göre, piyangonun her türlüsü haramdır" dedi.

Milli Piyango'nun 25 milyon YTL büyük ikramiyeli yılbaşı çekilişine az bir zaman kala, "Piyango haram mı, helal mi?" tartışması büyüdü. Milli Gazete'nin dünkü sayısında yer alan, "Müslümanın piyango ile işi olmaz" başlıklı haberde görüşlerine yer verilen Prof. Yeprem, Müslümanların piyangodan uzak durmaları gerektiğini savundu.

Demecinde, İslam'ın emek karşılığı kazancı helal gördüğünü anlatan Yeprem, herkesin kendi kararını vermekte hür olduğunu, ancak Müslümanların piyangodan uzak durmaları gerektiğini söyledi.

Haberde, "Alo Fetva Hattı"ndaki Diyanet yetkilisinin de konuya ilişkin görüşlerine şöyle yer verildi:

"Piyango, loto, toto, iddia gibi her türlü şans oyunları haramdır. Piyango bileti almak dahi haramdır. Marketlerden ve benzin istasyonlarından alınan piyango biletleri de haramdır. Market size şarap verse alır mısınız? Haramdır. Aynen burada alınacak olan piyango bileti de haramdır. Harama götüren şey haramdır."