Abone Ol

Mikrofonu açık kalan Türk-İş Başkanı'ndan o sözlere açıklama

Türk-İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay'ın, mikrofonu açık kalınca söylediği, "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" sözleri tepki çekmişti. FOX'ta İlker Karagöz'ün sunumuyla Çalar Saat'e konuk olan Atalay, gündeme bomba gibi düşen sözlerine açıklık getirdi.

Mikrofonu açık kalan Türk-İş Başkanı'ndan açıklama

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bir televizyon programında konuk oldu. TİS görüşmeleri sırasında mikrofonu açık unutup "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" ifadelerini kullanan Atalay sözlerine açıklık getirdi. Atalay, "Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır." dedi.

Atalay konuşmasında şunları söyledi;

Ben işçileri utandıracak bir şey yapmadım. Beni tanıyan , bizim geçmişimizi bilenler tanır. Biz her zaman işçilerden yana olduk, olmaya da devam edeceğiz.

"BEN TÜM İŞÇİLERİN HAKLARINI SAVUNMAKLA MÜKELLEFİM"

Şimdi bir fabrikaya gidiyoruz. Sağıma geçici işçi, soluma ise kadroya geçen taşeron işçi var. Geçici işçiler, biz sana ne zamandır aidat ödüyoruz bizim kadroyu halledin diyor. Solumdaki işçi de maaşlarımızı düzenleyin diyor. Ben tüm işçilerin haklarını savunmakla mükellefim. Taşeron, geçici işçi, maaş zamları çözülene kadar ben bu sorunları dile getireceğim."

EYT-ASGARİ ÜCRET

Emeklilikte yaşa takılanlar meselesini çözene kadar dile getireceğiz. Asgari ücret ve diğer tüm sorunlar çözülene kadar bunları dile getirmeye devam edeceğim.

NE OLDU?

Mikrofonu açık kalan Türk-İş Başkanı'ndan o sözlere açıklama - Resim: 1 Türk-İş Başkanı Atalay Bakanla konuşurken mikrofon açık kalınca...

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile bir araya gelmişti. Atalay, mikrofonların kapalı zannedip "Uzasa işi karıştıracağız. En azından kapattım böyle" demişti. Atalay'ın bu sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmişti.