Abone Ol

MHP'li Cemal Enginyurt'tan hükümete fındık fiyatı çıkışı

Meclis'te bugün fındık üreticilerinin sorunlarına ilişkin araştırma önergesinin gündeme alınmasında Cumhur İttifakı'nın bozulmasının etkileri de hissedildi.

MHP'li Cemal Enginyurt'tan hükümete fındık fiyatı çıkışı

Ekonomide hükümetin verdiği fındık fiyatlarını eleştiren Enginyurt, milletin perişan olduğunu evine ekmek götüremediğini belirterek, “Ama siz hala çıkıp diyorsunuz ki ‘Bunu siyasi malzeme yapıyorsunuz.’ Neyin siyasi malzemesi?

İnsanların dertlerini dile getirmek, insanların hakkını hukukunu aramak, verilmeyen bir hakkı istemek neden siyasi malzeme olsun. Bu millet bizi, sizi niye seçti? Bizi, sizi bu Meclis’e gönderdi ki fındığın, domatesin, kayısının, biberin, patlıcanın bu ülkenin andımızın da dahil hakkını hukukunu korusun diye seçti.

Dolayısıyla bizi suçlama yerine gelin bu önergeye kabul oyu verin birlikte araştıralım. Sizin çalıştayınıza zaten bizi davet etmeyeceksiniz. Yüksek derecede bir kibre sahipsiniz bizi ciddiye almıyorsunuz.

Bu önergeye kabul verin, bizi de yalan beyanla lütfen suçlamayın. Tekrar söylüyorum seçimler Mart ayında, fındığa 15 lira verin bu millette size oy versin” diye konuştu.