Abone Ol

Meteoroloji'den önemli uyarı! Nerelerde kar yağacak?

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine giriyor. Marmara ve doğu bölgelerinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte ayrıntılar.

Meteoroloji'den önemli uyarı! Nerelerde kar yağacak?

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bugün Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yağış bekleniyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde görülecek yağışların, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevreleri başta olmak üzere Marmara bölge geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolunun doğusunda (Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkâri, Şırnak, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgâr olacak
Yarın yurdun büyük bir bölümünde devam edecek yağışlar, sabah ve gece saatlerinde Bolu, Kastamonu, Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Doğu Anadolunun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolunun güney ve batısı, Doğu Karadenizin iç kesimleri ile Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgârın, bugün ve yarın Marmara, Kuzey Ege ve Batı Karadenizin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Taşkın ve grip uyarısı
Hava sıcaklığının, hafta sonunda iç ve batı bölgeler başta olmak üzere ülke genelinde hissedilir derecede (5 ila 7 derece) azalarak, mevsim normallerinin altında seyretmesi bekleniyor.

Pazartesi günü, yurdun büyük bölümünde devam edecek yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, sabah ve gece saatlerinde Batı ve Doğu Karadenizin iç kesimlerinin yüksekleri  Doğu Anadolunun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan) ve Eskişehir ile Kütahyanın yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Vatandaşlardan ve ilgililerden, kuvvetli yağış, ani sıcaklık düşüşü ve kuzeybatı kesimlerdeki poyraz fırtınasının oluşturabileceği ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım düşmesi, çatı uçması, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, gribal enfeksiyon riski gibi olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.