Abone Ol

Mesut Özil'den16 bin kişiye düğün yemeği, 1000 çocuğa ameliyat yardımı

Arsenal'in dünyaca ünlü futbolcusu Mesut Özil ile 2014 Türkiye Güzeli Amine Gülşe bu akşam evleniyor. Mesut Özil, toplam 16 bin kişiye düğün yemeği verilmesi için Kızılay'a bağışta bulundu. Mesut ve Amine çifti ayrıca ameliyata ihtiyacı olan 1000 çocuğun tüm masraflarını üstlendi.

Mesut Özil'den16 bin kişiye düğün yemeği, 1000 çocuğa ameliyat yardımı

Arsenal'in Türk asıllı dünya yıldızı Mesut Özil ile Amine Gülşe çifti bu gece dünya evine girecek. Çiftin nikah şahitliklerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan yapacak.

Türk asıllı dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, nişanlısı Amine Gülşe düzenlenen kına gecesinde dostları kına gecesinde de yalnız bırakmadı.

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, Mesut Özil, kurumun Türkiye'deki 14 farklı aşevinden 14 bin, Suriye ve Türkiye'deki kamplarda kalan savaş mağdurlarına da 2 bin olmak üzere toplam 16 bin kişiye yemek verilmesi için bağışta bulundu.

Mesut ve Amine çifti bu anlamlı günü daha da anlamlı hale getirebilmek için çok önemli bir hayır işinde daha bulunacak.

Çift, Mesut'un da üyesi olduğu BigShoe vakfı aracılığıyla ameliyat ihtiyacı olan tam 1000 çocuğun tüm masraflarını üstlenecek.

Çoğunluğu Afrika ülkelerinde, bir kısmı da Türkiye'de olan bu muhtaç çocukların çok önce tespit edildiği ve ameliyatlarının planlandığı ifade ediliyor.

Çift, "Burada İstanbul'da evleneceğimiz için çok mutluyuz. Bu mutluluğu muhtaç fakir çocuklarla paylaşmak istiyoruz. Yaşamı değiştiren ameliyatları yapamayan aileleri finanse ederek, 1000 çocuğa daha iyi bir gelecek vereceğiz" ifadesini kullandı.

Mesut, BigShoe vakfı aracılığıyla 2014 Dünya Kupası sırasında da Brezilya'daki muhtaç çocukların ameliyat masraflarını üstlenmişti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI

Mesut Özil ve nişanlısı Amine Gülşe, düğünün yapıldığı salona davullar eşliğinde ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısıyla girdi. Ünlü çiftin salona girişi sırasında aileleri duygusal anlar yaşadı.

MESUT ÖZİL KIZ EVİNE GİTTİ

Mesut Özil, davul ve zurna eşliğinde yakın arkadaşlarının da meşale yaktığı bir törenle kız evine giderek Gülşe’yi baba evinden çıkardı.

ANLAMLI BAĞIŞ

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Mesut Özil'in örnek bir davranışta bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Mesut Özil kardeşimizi bu örnek davranıştan dolayı kutluyorum. Kızılay'a yaptığı bağışla 16 bin ihtiyaç sahibi için yemek çıkardık ve kendisinin ikramı olarak dağıtımını gerçekleştirdik. Bizleri ayakta tutan işte bu birlik ve beraberlik ile başkalarını da mutluluğumuza ortak ederek kardeşliği yayma duygusudur.

Bilindiği gibi düğünlerimizde düğün yemeği çıkartılır. Bugün 16 bin kişi, Mesut Özil kardeşime ve sevgili eşine ömür boyu mutlu olmaları için dualarını gönderdi. Biz de Kızılay ailesi olarak kendilerine bir ömür boyu mutluluklar diliyoruz."

Mesut Özil'den16 bin kişiye düğün yemeği, 1000 çocuğa ameliyat yardımı - Resim: 1