Abone Ol

Meral Akşener FETÖ’cü polislere nasıl sahip çıkmıştı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in FETÖ bağlantısı ile iddialar gündemdeki yerini korurken, arşivlerden Akşener’in FETÖ’cü polislere sahip çıktığı konuşması ortaya çıktı.

Meral Akşener FETÖ’cü polislere nasıl sahip çıkmıştı?

FETÖ bağlatısı iddiaları tartışılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in  FETÖ televizyonunda yaptığı bir konuşma ‘Akşener’in siyasetteki amacı ne’ sorusunu akla getirdi. Sık sık iddiaları yalanlayan Akşener, konuşmasında açıkca FETÖ’cü polislere sahip çıkmıştı.

Hain darbe girişiminden sonra kapatılan FETÖ’nün yayın organı Bugün televizyonunda konuşan Akşener, 17-25 Aralık kumpasında görev alan polisler için, “Biz 17-25 Aralık’ın soruşturmasını yapan emniyet görevlilerinin ve o soruşturmayla ilgili görev almış her türlü hukuk insanın tutuklanmalarını reddediyoruz” demişti.

İşte o video...

FETÖ’CÜ POLİSLER SERBEST KALACAKTI

MHP’de bu fikirleri yüzünden genel başkan olamadığı ileri sürülen Akşener, aynı konuşmasında “Rüşvet irtikap ve ahlaksızlık sebebiyle, yani yüz kızartıcı suçlar haricindeki bütün haksızlığa uğramış devlet memurlarını, buna emniyet görevlileri de dahil olmak üzere haklarının verileceği bizim seçim beyannamemizde var” diyerek kumpasçı polislerin serbest bırakılmasına yeşil ışık yakmıştı.

OKULLARIN KAPATILMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Akşener, FETÖ organizasyonu sayesinde polis koleji ve akademisine giren öğrencilerin de arkasında durmuştu. Akşener, konuşmasında suçu Milli Eğitim Bakanlığı’na atarak, “Sınavla koleje ve akademiye çocuk alınıyor. Bu sınavı yapan Milli Eğitim Bakanlığı. Yanlış yapmışsanız kardeşim, siz yapmışsınız. Dolayısıyla en azından bu kadar düşman ilan etmişseniz bu çocukları, ille de kapatacaksanız, birden dörde kadar mezun olmalarını bekleyebilirdiniz. Yeni öğrenci almazdınız. Bu çocuklar mezun olmalıydı. Bu insanlarına aykırıdır”ifadelerini kullanmıştı.