Abone Ol

Akşener 10 ildeki CHP ile ortak adaylarını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de yapılan 2019 bütçe görüşmelerinin sona ermesinin ardından partisinin grup toplantısında konuştu.

Akşener 10 ildeki CHP ile ortak adaylarını açıkladı

İşte Meral Akşener'in konuşmalarından satır başları:

Bütçeyi basit bir gelir gider tablosu olarak düşünmemizi istiyorlar. Bütçe öncelikle siyasi bir belgedir. 2019 bütçesinde ne kadar para ayrıldı? Tam 117 milyar lira. Peki bu israf değil mi? Faize 117 milyar lira ama yatırıma bunun ancak yarısı ayrılmış. Hazine garantileri var. Yatmayan hastalar için 3.7 milyar lira ödecek demek. 3.7 milyar lira birilerinin cebine girecek demek.

6.2 milyar lirayı kodamanların cebine koymak yerine gel emeklilikte yaşa takılanların sorununu halledelim. İsteyince 785 bin tane nasıl ev sahibi yapılıyor, Çiftçiye mazot 1,5 TL den nasıl verilebiliyor? Damada teslim edersen milletin parası car çur olur. İsyanımız millet istediğinde bütçesinde akrep olanlardır.Türkiye değil, enflasyon uçtu. Rakam 5.3 lira.Hanginizin cebine ayda 11 bin lira giriyor?  Geçtim 11 bin lirayı, 2 bin liralık asgari ücrete bile direniyorlar.

Siyasetçinin dert etmesi gereken, kendi cebindeki değil, vatandaşın cebinde para olup olmadığıdır.Siyaset milletin cebinde para olsun refahı yükselsin diye yapılır.Mesele pervasızlık.

Önce millet deyin. Önce milletin parasını düşün. Yoksa size zehir zıkkım olur.Biz krizin atlatılması için her türlü desteği vermeye hazırız. Bütün partiler bir araya gelelim krizi çözelim diyoruz. Biz damatla çözeriz diyorlar.Biz milletin ekmeğinin derdindeyken onlar tutturmuş sarı yelek.Mutfakta yangın var yangın.Sarı yelek muhabbeti işi çözmüyor. Kimsenin sokağa çıkmaya derdi yok. Çok istiyorsanız giyin birer sarı yelek siz çıkın.

Ne yaparsanız yapın, bizi birbirimize düşüremezsiniz!Siyasi ihtilaflar düşmanlık sebebi değildir. İhtilaflar bazen rahmet meselesidir. Kardeş olduğumuzu unutmayın. Siyaset gelir geçer ama millet bakidir.

Biz iyilik ve doğruluktan vazgeçmeyeceğiz.İYİ Parti'nin adayları dedikodu yapmayacak.Şimdi Belediye Başkan adaylarımızı açıklıyorum sizlere:

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Prof. Dr. Atakan Aksoy

Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Ümit Bahtiyar

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Mahmut Uykusuz

Çankırı Belediye Başkan Adayı: Raıf Oktay

Nevşehir Belediye Başkan Adayı: Mehmet Özkan

Kars Belediye Başkan Adayı: Settar Kaya

Kırıkkale Belediye Başkan Adayı: Mahir Yılmaz

Uşak Belediye Başkan Adayı: Muhammet Gür

Osmaniye Belediye Başkan Adayı: Davut Çuhadar

Gümüşhane Belediye Başkan Adayı: Mustafa Canlı

Devletin dini adalettir. Adalet yoksa açlık vardır, adalet yoksa tüşvet vardır, adalet yoksa yarına güven yoktur. Biz ülkemizin evlatlarının yarınlara güvenmesini sağlayacağız. Milletimizi yordular. Onun için yeter artık diyoruz. Yetti artık diyoruz.