Abone Ol

Melike Toyguncu davasında son durum ne?

Star Tv'de yayınlanan Balçiçek İlter'in sunduğu Olay Yeri programında Melike Toyguncu hakkında bilgiler gelmeye devam ediyor. Bugün yani 11 Ocak tarihinde görülen davada sonuç ne çıktı merak edilen sorular arasında.

Melike Toyguncu davasında son durum ne?

Ankara'da 8 yıl önce ablasına üniversite kağıdı almak için giden ve kendisinden bir daha haber alınamayan Melike Toyguncu davası bugün görüldü. Yeni gelişmelerin çıktığı Melike Toyguncu davasında neler yaşandı?

14 yaşındayken kaçırılan ve tecavüze uğradığı düşünülen Melike Toyguncu davasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Melike davası yaklaşırken bir görgü tanığı ortaya çıkmıştı.

Ankara'da pavyonda çalıştığını söyleyen ismini vermek istemeyen izleyici, Melike'nin İzmir'de yaşadığını söylemişti. İzleyicinin bu açıklamaları herkesi şoke etmişti. Çünkü birçok kişi Melike Toyguncu'nun öldüğünü düşünüyordu.

CANLI YAYINA KONUK KATILDI

Canlı yayına katılan ve ismini vermek istemeyen genç kadın Melike'ye olan benzerliği nedeniyle programa geldi. Melike olmadığını söyleyen ve ismini vermek isteyemeyen izleyici, aileye yardımcı olmak istediğini söyledi. Canlı yayında gözyaşlarının hakim olduğu olayla ilgili savcılık yeniden dava açacak.

MELİKE'NİN ANNESİ FATMA HANIM GÖZALTINA ALINDI

Dava için İstanbul'dan Ankara'ya giden Melike'nin annesi Fatma Toyguncu, dün akşam saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınma sebebinin ise 2 yıl önceki bir şikayet olduğu öğrenildi.

Gözaltına alınmak istenmeyen Fatma hanım ile polisler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Sabaha kadar nezarette kalan Fatma Toyguncu, mahkemeye geç katılmak zorunda kaldı. Fatma hanım gözaltına alınma nedenini canlı yayında şu sözlerle anlattı;

"İki yıl önce şizofren hastası bir komşum benim hakkımda şikayette bulunmuş. Bundan aranıyormuşum. Haberim yoktu. Ben dün polis ekipleriyle gitmek istemedim. Çünkü bu davayı yıllardır bekliyordum. Sabaha kadar nezarette kaldım. Bu nedenle mahkemeye geç katılmak zorunda kaldım"

DAVADA NELER OLDU?

Türkiye'nin beklediği Melike davası bugün görülmeye başlandı. Davaya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da müdahil oldu. Dava için taraflar sabah saatlerinden itibaren Sincan adliyesine gelmeye başladı.

Melike'nin ailesi duruşma salonuna ön kapıdan girerken, sanıklar adliyeye arka kapıdan alındı. Geç başlayan duruşmadan denetimli serbestlik kararı çıktı ve sanıklara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Davanın ardından konuşan Melike'nin ailesinin avukatı; "Sanıkların tutuklu yargılanmaları maalesef reddedildi. Fakat adli kontrol süreci başlatıldı. Yargı süreci devam edecek" dedi.

Melike'nin babası da önümüzdeki süreçte sanıkların muhakkak tutuklanacağını belirtti. Bir sonraki celse 22 Şubat'ta görülecek.

(internethaber)