Abone Ol

Melih Gökçek, paylaştığı ayet ile kime gönderme yaptı?

Erdoğan’ın talimatıyla istifa eden Melih Gökçek, paylaştığı sure ile gönderme mi yaptı.

Melih Gökçek, paylaştığı ayet ile kime gönderme yaptı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istediği Melih Gökçek, geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamayla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa etti. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan Melih Gökçek, istifası sonrasında yaptığı dün gece ki paylaşımı dikkat çekti. Gökçek “Gecenin Ayeti”mesajıyla Enbiya Suresi’nden bir bölüm paylaştı.

Melih Gökçek, paylaştığı ayet ile kime gönderme yaptı? - Resim: 1

Peki Gökçek neden bu ayeti paylaştı? İstifa ettirilen Gökçek’in paylaştığı Enbiya Suresi ne anlatıyor?

Mekke döneminde inen Enbiya Suresi, 112 ayettir. “Enbiya” kelimesi Peygamber anlamına gelmekte ve surede genel olarak peygamberlerin mücadelesi anlatılmaktadır. Melih Gökçek’in paylaştığı “Enbiya” suresinin içeriği, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sitesinde şöyle anlatılıyor;

“Hayat ve ölüm konularına yer verilmekte, hiçbir insanın ebedî olarak yaşayamayacağı hatırlatılarak insanların bu gerçek ışığında davranmaları istenmektedir. Peygamberleri yalanlayan önceki kavimlerin helâk oldukları, sonrakilerin onların yurtlarını ve kalıntılarını gördükleri halde ibret almadıkları için cezaya çarptırıldıkları bildirilmekte; Hz. İbrâhim’in putperest kavmiyle olan mücadelesine, bazı peygamberlerin kıssalarından kesitlere yer verilmekte”

İslamcı camiada siyasilerin gönderme yapma yolu da olan bu tarz mesajların içerikleri de dikkat çekiyor. Keza Erdoğan’ın talimatıyla istifa eden Melih Gökçek’in paylaştığı Enbiya süresinin ilk ayeti şöyle:


“İnsanların hesaba çekilecekleri gün iyice yaklaştı; halbuki onlar gaflet içinde haktan yüz çevirmektedirler.”